De beste en gelijk ook de slechtste danstutorial

De maatschappij door Marleen_S
Altijd al heupwiegend de dansvloer willen oversteken à la Britney Spears? En ook zo jaloers op de dansjes van J. Lopez? In de basis is het allemaal heel simpel. Eric Wilkerson legt je het al swingend uit in deze hilarische video.

 
Contemporary dance’ oftewel moderne dans ziet er zonder flitsende danssterren en aanzwengelende muziek een beetje, euhm, vreemd uit. Stel je voor, iemand springt ineens in de uitgangspositie als je in de bus staat. In dansprogramma’s zoals So You Think You Can Dance zijn ze er in ieder geval maar wat dol op.
 


Het gezicht op standje ‘ik ben serieus, maar het ziet eruit alsof ik moet poepen’, een danspartner die je over de vloer heen zweept alsof je een Swiffer bent en een intens verdrietig nummer van Adele: meer heb je niet nodig. Moderne dans moeilijk? Welnee, een beetje inlevingsvermogen doet wonderen. En een dansvideo van niveau. 
 
'De zombie met emoties'
Als je goede voornemen voor 2014 is om voortaan als een sierlijke ballerina op muziek te zweven, dan ben je bij Eric Wilkerson aan het goede adres, aldus The Huffington Post. Ook wel door intimi - en zijn dansassistente Bich - Contemporary Eric genoemd.

Al die moeilijke moderne danstechnieken worden je in zijn video in klinkklare taal uitgelegd. Word bijvoorbeeld een meester in het pasje ‘de broek op je enkels gooien en weer aandoen’ of ‘het emotionele knietje tegen je hoofd alsof je er een gesprek mee hebt’. De 'zombie met emoties' is ook erg populair. Kun je vanavond om 12 uur in de kroeg gelijk uitproberen. Bekijk de hilarische video hieronder!

 
 
Ben jij fan van moderne dans? Of lach jij je ook de dansbillen uit je broek?