10 gouden make-up tips voor brillendraagsters

Make-up door Marleen_S
Brillen zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Maar een likje mascara ziet er heel anders uit vanachter een glas met sterkte min negen. Daarom hebben we dé make-up tips voor alle brildraagsters! Looking good!
 
Of je nu een modelletje hipster nerd op je neus hebt of een Harry Potter look-a-like, je make-up ziet er heel anders uit als je een bril op hebt. En het is lastig je make-up te kiezen (en aan te brengen) als je ogen worden verstopt achter een leuk montuurtje. Er is dan ook nog eens een verschil tussen negatieve en positieve lenzen! Pff? lastig allemaal.
 
Groter of kleiner?
Het is belangrijk om van tevoren goed te bedenken wat je wilt. Je kunt namelijk zulke kleine, verstopte ogen hebben dat zelfs de sterkste positieve lens je ogen nog niet groot genoeg maakt. En ook al zou je verwachten dat je juist geen zware make-up kan dragen met je bril, de volgende tips bewijzen dat je echt helemaal los kunt gaan! Maar voordat je aan de slag gaat: gebruik een vergrotende spiegel (handig als je zonder bril geen hand voor ogen ziet)!
 
 
Binnen de lijntjes kleuren
1. Als jouw montuur een vrije neutrale kleur heeft, dan kun je veel kleur gebruiken. Maar heb je er één met stipjes, streepjes of een ander gek printje, dan moet je de kleur van bijvoorbeeld je oogschaduw hier op aanpassen. De truc is dan om zo rustig mogelijke kleuren te gebruiken. Beige, taupe of een crèmekleur bijvoorbeeld.
 
2. De vorm van je wenkbrauw is heel belangrijk. Deze geeft expressie aan je gezicht en zeker met een heftig montuur is het zaak deze goed in shape te houden. Alle aandacht gaat immers naar je ogen. Regelmatig verdwaalde haartjes epileren en aanpassen op de vorm van je montuur (of andersom) is een must.

3. Neem de tijd voor je make-up. Zeker als je nog maar kort een bril draagt. Bekijk telkens stapje voor stapje hoe het met bril eruit ziet. En ga daarna lekker experimenteren. Zodra je een look hebt gevonden die bij je past, heb je er heel lang profijt van!

4. Positief of negatief, door elke bril lijken je wallen twintig tinten donkerder en zie je elk rood vlekje dubbel zo goed. Investeer in een goede concealer. Het liefst eentje in een gelige kleur, want dat mengt goed met die blauwe, grijze kleur onder je ogen. 
 
5. Bij een montuur met dikke randen is het mooi om je lippen extra aan te zetten. Je zou denken dat het dan too much wordt, maar je gezicht raakt er veel meer van in balans. Laat je oogmake-up in dit geval wel rustig. Anders krijg je inderdaad het clown-effect, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.
 
6. Als je fan bent van foundation dan zul je het al gemerkt hebben. Op het moment dat je je bril op je neus zet, zie je na een halve dag een randje op je neusbrug. Iewl! Dat kun je heel makkelijk voorkomen door je foundation te fixeren. Door bijvoorbeeld eerst een primer te gebruiken en later je foundation af te poederen.
 
7. Als je bril je ogen sterk verkleint, gebruik dan lichte oogschaduwtinten. Trek een dun lijntje om je ogen en maak je wimpers langer met een krultang. Gebruik tot slot ook volume- of lengtemascara.
 
8. Over wimpers gesproken. Deze komen vaak tegen je glazen aan - hoe vervelend. Krul je wimpers voor je mascara aanbrengt om dit te voorkomen! 
 
9. Helaas slecht nieuws voor dames die vergrotende glazen dragen: foutjes vallen extra goed op! Ga een zaterdagmiddag even zitten om vakkundig te worden in het aanbrengen van je make-up. Daar heb je later plezier van als je vlug-vlug ?s ochtends je make-up moet doen.
 
10. En maak het geheel af met blush. Volg niet alleen de contouren van je gezicht maar let ook goed op het montuur van je bril. Belangrijk: zorg dat je blush niet het montuur raakt! Dat zorgt én voor vlekken én het staat niet erg mooi.

Dus gooi die lenzen uit en put your glasses back on! Voor nog meer inspiratie: bekijk onderstaande tutorial. Super handig!

fout in embed: media provider niet ondersteund

Heb jij wat aan deze tips? Of weet jij er nog een paar?