Zo laat jij je ogen groter lijken

Make-up door Marleen_S
Staarde een paar van die prachtige Bambi-ogen je maar eens aan als je in de spiegel keek, in plaats van die twee dunne streepjes waarachter je blauwe kijkers verstopt zitten. Big eyes zoals Katy Perry: yes please, maar hoe?

Eerlijk is eerlijk, als wij ?s ochtends wakker worden, staan onze sleepy eyes vaak nog op half zeven. En met een beetje mascara hangen de klodders eerder op je wangen, dan dat je je ogen een open blik ermee geeft. Hoe krijgen sterren (of nou ja de visagisten van) het voor elkaar om rond te lopen met van die stralende, grote ogen? Genetisch bepaald? Welnee. De kracht van make-up doet hier al het werk. En met de volgende tips maak jij voortaan ook een verpletterende indruk met jouw big eyes!
 
1. Doseer je mascara

Je zou verwachten dat laag na laag op je wimpers je ogen een intense blik zou geven. Maar niets is minder waar. Te veel (klonterige) mascara maken je ogen juist ?zwaar? waardoor je er moe uitziet. Beter is het om één, misschien twee laagjes aan te brengen. En het daarbij te laten. Hoe groot de verleiding ook is?

2. Krrrrrrrrrullen
Een wimperkrultang is het toverwoord. In het begin gaat het allemaal een beetje onhandig, maar uiteindelijk weet je ermee om te gaan. Als je geen tijd hebt voor mascara of je wilt eens een dagje zonder: krul in ieder geval je wimpers. In plaats van dat je haartjes recht vooruit staan, buigen ze naar boven waardoor je meer oog ziet en je ogen twee keer zo groot lijken. 

3. Dikke wenkbrauwen 
Ook al is het de trend onder modellen om met zo groot mogelijke en harige wenkbrauwen rond te lopen, voor de ?gewone? vrouw doet dat niet veel goeds. Dunne streepjes die nauwelijks meer wenkbrauwen zijn te noemen, is dan ook weer het andere uiterste. Zorg dat de haartjes aan de onderkant (alleen de onderkant!) zo veel mogelijk weg zijn. Je houdt zo een strakke lijn in je wenkbrauw waardoor het er minder rommelig uit ziet daarboven. En na het epileren eventjes een beetje bijtekenen. Hello clean, clear face!


4. Het witte oogpotlood

Het geheim zit hem in het oogpotlood. Schaf er één aan in een witte of zachtroze kleur en je kunt aan de slag. Breng vlak onder je wenkbrauw een dun streepje aan en veeg deze met je vinger of een kwastje zachtjes uit. Tip ook de binnenkant van je ooghoek er mee aan en veeg het er omheen een beetje uit. En als finishing touch: trek ook een lijntje op het ?natte? randje aan de onderkant van je oog. Zo creëer je in een handomdraai een uitgeslapen gezicht. 

5. Lijntje erboven en eronder
Waar een donker randje onder je ogen zorgt voor een sneaky mysterieuze blik (let er wel op dat je het lijntje ónder het 'natte' randje aanbrengt, als je het erop tekent lijken je ogen juist kleiner), doet een zwart lijntje op je bewegend ooglid wonderen voor een open blik. Breng met vloeibare eyliner een randje aan net boven je wimperrand en laat hem in de buitenhoek iets uitlopen. Zorg alleen wel dat je een waterproof variant gebruikt zodat je geen panda-taferelen krijgt. 


6. Lichte tinten

Voor een avondje uit is het hartstikke leuk: smokey eyes. Maar voor tijdens kantooruren of een dagje shoppen is het al gauw te zwaar. Laat felle kleurtjes achterwege als je ogen verstopt zitten en gebruik vooral veel nude-tinten. Dat zorgt voor een rustigere look.

7. Een likje verf
Als je het he-le-maal gehad hebt en alle False, Amazing, Curly, Volume Boost mascara?s die in de drogist liggen, hebt uitgeprobeerd, kun je voor zwaarder geschut gaan. Je kunt tegenwoordig bij veel schoonheidsspecialisten terecht als je je wimpers wilt kleuren. Een tint donkerder of helemaal zwart; het kan allemaal. En je hebt blijvend volle wimpers die je een open blik geven. Zo sta je geen uren meer resten mascara van je ooglid te halen.

Heb jij nog handige tips om je ogen groter te laten lijken?