Soepdieet: alle voor- en nadelen op een rijtje

Eten door Michelle Habets

Dagelijks zwoegen in de sportschool of telkens weer 'nee' moeten zeggen tegen een stuk taart op een verjaardag. Voor veel mensen valt het niet mee om af te vallen. Heb jij ook moeite om kilo’s te verliezen? Dan kan een soepdieet misschien wel dé oplossing zijn. Een soepdieet? Ja, een soepdieet. Door zeven dagen lang alleen maar gezonde soep te eten, kun je afvallen én toch gevarieerd eten. Dat klinkt als muziek je oren, toch? Dit zijn de voor- en nadelen aan het soepdieet.

Soepdieet voordeel 1

Met een soepdieet val je niet alleen af, ook detox je je lijf omdat er veel water in soep zit. Detoxen is ongelofelijk goed voor je lichaam, want je krijgt een reiniging en alles wordt weer even 'gereset'. Dat is dus een win-win situatie. Yay! 

Soepdieet voordeel 2

Door het soepdieet te volgen kunnen de kilo’s er vanaf vliegen. Say whaat? Is dat even handig als je geen tijd had (lees: geen zin had) om te trainen voor je summerbody. Een gezonde soep bevat weinig calorieën, waardoor je lichaam je eigen vet gaat verbranden. 

via GIPHY

Soepdieet voordeel 3

Bij het soepdieet is het belangrijk dat je de soep zelf maakt. Hierdoor krijg je de nodige vitamines binnen en je hebt genoeg soep voor de aankomende dagen. Je kunt er ook voor kiezen om iedere dag een andere soep te maken en de rest lekker in te vriezen voor later: it’s up to you!  

Soepdieet nadeel 1

We hebben het al eens genoemd, maar nog even voor alle duidelijkheid: soep bevat weinig calorieën. Tijdens het soepdieet eet je enkel en alleen soep. Na een paar kommen zul je binnen de kortste keren weer honger krijgen. En dat kan ervoor zorgen dat je vreetbuien krijgt. Wil je niet!

via GIPHY

Soepdieet nadeel 2

Bij het soepdieet komt het jo-jo effect om de hoek kijken: je eet zeven dagen niets anders dan soep. Je lichaam raakt daaraan gewend en overstappen naar je normale dieet kan ervoor zorgen dat verloren kilo’s er binnen no time weer aanzitten. Zonde!

Soepdieet nadeel 3

Na een aantal dagen soepdieet zal de soep je oren uitkomen en vind je het gewoon niet meer lekker. Door wat kruiden toe te voegen, kun je de soep een smaakoppepper geven.  

Lees ook: Kunnen kruiden eigenlijk wel over datum raken?