Dit is wat we weten over de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle

Celebs door Michelle Habets

Dat de Suits-actrice Meghan Markle en de Britse Prins Harry gaan trouwen, is je vast niet ontgaan. De twee tortelduifjes zijn al sinds eind 2016 samen en verloofden zich één jaar later. Op de redactie raken we niet over de aanstaande royal wedding uitgepraat. Dit is hoe de bruiloft van het jaar er volgens Kensington Palace uit gaat zien.

Lees ook: NEE! Is nieuwe vriend Gordon een bedrieger?!

Live op tv

Markeer 19 mei maar in je agenda, want dan geven Meghan en Harry elkaar het ja-woord. Dit gebeurt in de St. George Chapel bij Windsor Castle. Om 12 uur ’s middags Nederlandse tijd kan de hele wereld toekijken hoe de twee elkaar eeuwige trouw beloven. De trouwerij wordt live uitgezonden op televisie en de verwachting is dat mijoenen mensen zullen gaan kijken. Eerder werd de Royal Wedding van Prins William en Kate al door 27 miljoen Britten en 23 miljoen Amerikanen bekeken. Hoeveel mensen zullen dit keer voor de buis kruipen? Misschien houden de twee broers wel een onderlinge wedstrijd wie de meeste kijkers trekt.

via GIPHY

Nadat Meghan en Harry voor het oog van duizenden mensen getrouwd zijn, gaat het kersverse paar een rijtoer, per koets, door Windsor maken. Na de koetsrit zullen zij in de St. George’s Hall een besloten feest houden voor goede vrienden en familie.

Lees ook: My oh my: Iedereen maakt kans om bij de royal wedding aanwezig te zijn

Koningin niet van de partij

Onze monden vielen open bij het horen van dit nieuwtje. De oma van prins Harry, Elizabeth II, zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de bruiloft van haar kleinzoon. Say what?! Ja, echt waar. Het zit dus zo: de koningin van Engeland is namelijk hoofd van de Anglicaanse kerk. Scheiden is volgens deze kerk geen enkel probleem, maar opnieuw trouwen wel. Meghan was van 2011 tot 2013 echtgenote van Trevor Engelson. Ook bij het tweede huwelijk van haar oudste zoon, Charles, was zij zelfs niet eens aanwezig. Misschien dat oma dít keer wel de regels wil verbreken?

Speciaal optreden

Een royal wedding moet natuurlijk groots gevierd worden, daar weten de Britten alles van. Om de bruiloft van Meghan en Harry een mooi randje te geven, zijn niemand minder dan de Spice Girls uitgenodigd! Scary Spice, Melanie Brown, liet dit weten toen ze te gast was in de talkshow Real Daytime. De presentatrices vroegen Mel B of zij iemand kende die is uitgenodigd voor het huwelijk van prins Harry en zijn verloofde. De Scary Spice vertelde dat alle vijf Spice Girls zijn uitgenodigd. Yes, it's true! Toen er werd gevraagd of zij ook zullen optreden, antwoordde Melanie met: 'ik ga weg. Ik ga ontslagen worden'. Hoe geweldig is dat!

Respect voor de koningin 

De Sunday Times meldde een paar weken geleden dat Meghan wordt gedoopt. En dit doet zij niet zonder reden! Hoewel Meghan niet verplicht is om zich te laten dopen voor zij het huwelijksbootje instapt, doet de Suits-actrice dit uit respect voor de oma van prins Harry: koningin Elizabeth II. De koningin is namelijk het hoofd van de kerk in Engeland. Meghan scoort hiermee dus wat puntjes bij oma Lizzy. Lief!

Hoog bezoek

Het zou goed kunnen dat er een klein baby'tje de show gaat stelen om de bruiloft. Kate Middleton is namelijk momenteel hoogzwanger en uitgerekend in april om te bevallen van haar derde kind.

Huisje, boompje, beestje

De twee geliefdes wonen nu in Nottingham Cottage en ook na hun huwelijk zullen zij hier gaan wonen. Dit huis staat op de grond van Kensington Palace. Net als de koninklijke familie, verwachten wij ook een gezinsuitbreiding. Waarschijnlijk zal dan het koppel, met eventuele kinderen verhuizen naar een groter huis.

De zin is aanwezig

Net als vele andere mensen, kijken Harry en Meghan zelf ook uit naar deze speciale dag. “Prince Harry en Ms. Meghan Markle zijn enorm dankbaar voor alle wensen die ze hebben ontvangen sinds de aankondiging van de verloving. Ze kijken heel erg uit naar de dag en het feit dat ze de vieringen kunnen delen met het publiek", laat Kensington Palace weten.

via GIPHY

 

Lees ook: Aw: Prinses Ariane loopt breuk op