Zo kun je tegelijk klaarkomen met je partner

Intiem door Redactie Ze.nl

Iedereen kent wel de typische Hollywood seksscène waarbij een man en vrouw tijdens hun eerste vrijpartij schreeuwend tegelijk klaarkomen en zich voldaan in elkaars armen storten. Nou, dit is je wake up call. Hoewel veel films ons anders doen geloven is een gezamenlijk orgasme in het echte leven best wel zeldzaam. Maar niets is onmogelijk! Met deze drie tips plus een flinke dosis geduld zou het je zomaar eens kunnen lukken.

Samen klaarkomen is geen koud kunstje

Laten we eerst een veelvoorkomende misvatting uit de weg ruimen. Mensen denken vaak dat er iets mis met ze is als ze niet tegelijk kunnen klaarkomen tijdens een vrijpartij. Geloof ons, is niet waar! Het is namelijk hartstikke lastig om tegelijk klaar te komen. Waarom? Nou, het feit dat überhaupt de helft van de Nederlandse vrouwen zelden tot nooit klaarkomt tijdens seks verklaart al een hoop. Daarbij bereiken de meeste vrouwen alleen een orgasme als de clitoris gestimuleerd wordt. En áls een vrouw al vaginaal kan klaarkomen (tijdens penetratie dus), is het maar de vraag of de man zijn orgasme kan timen met die van haar. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om de kansen te vergroten.

Hou je wel van een uitdaging en wil je het graag proberen? Dan helpen deze drie tips je vast een eindje op weg. Raak niet gefrustreerd als het niet direct lukt, geduld is een schone zaak.

1. Stimuleer de clitoris

Voor een vrouwelijk orgasme is stimulering van de clitoris heel belangrijk. Van alleen penetratie worden veel vrouwen namelijk niet bepaald warm. Of jij of je partner dit doet, is natuurlijk geheel aan jou. Tip: een clitoris vibrator klaart dat klusje in no time

2. Een ode aan het meervoudig orgasme

Hoewel het vaak lijkt alsof mannen het op alle vlakken beter hebben, is er toch één streepje dat wij op mannen voor hebben: het meervoudige orgasme. Yes! Lukt het de eerste keer niet tegelijk? Dan luid je gewoon een tweede ronde in. Hè, wat vervelend. Not!

3. Timing is key

Het schijnt dat mannen meer controle krijgen over hun orgasme naarmate ze ouder worden. Fijn, dat is tenminste iets om naar uit te kijken. Hoe beter hij zijn orgasme kan timen, des te meer hij zich aan jouw climax kan aanpassen.

Lees ook: Dit zijn de beste seksstandjes als je een borreltje op hebt