4 x wat te doen met overgebleven oliebollen

Eten door Roos

Oud en nieuw is voorbij. Alle champagne is op, maar grote kans er nog een berg oliebollen liggen. Wacht! Niet weggooien, want met deze tips kun je je oliebollen perfect hergebruiken op een lekkere manier. Die goede voornemens kunnen nog wel even wachten. 

1. Croutons

Snij ze in blokjes, die je bakt in een pan met olie en zout. Blijf ze omscheppen om aanbranden te voorkomen. Je kunt ze ook in de oven bakken op een bakplaat. Tip: oliebolcroutons met krenten zijn lekker in een salade met blauwe kaas en vijgen.  

2. Wentelteefjes

Mjam, zo blaas je je oliebollen een wel heel lekker nieuw leven in. Bovendien het perfecte katerontbijt. Snijd ze in plakken van ongeveer één centimeter en dip ze in een mix van ei, melk, suiker en kaneel. In de pan bak je ze vervolgens goudbruin met een klontje boter. Heerlijk met wat suiker of met banaan en bacon. 

3. Crackers

Dit is supermakkelijk om te maken. Snijd de oliebollen in dunne plakken en verdeel ze over een bakplaat. Zet de oven op 150 en laat de plakken helemaal uitdrogen. Lekker om te eten met geitenkaas en honing.

4. Invriezen 

Geen zin om in actie te komen? Gooi ze dan lekker in de vriezer. Dan kun je ze nog flink lang bewaren ook. Ontdooi ze door een halve minuut in de magnetron te doen of haal ze ’s ochtends uit de vriezer zodat je ze ’s avonds kunt eten. Lekker als toetje met wat roomijs. Bye bye goede voornemens!

via GIPHY

Lees ook: Frituren zonder frituurpan: het kan, het kan!