De Stadskantine: eten wat de pot schaft

Eten door Charlotte_B

De Stadskantine is te vinden in het hartje van de Pijp. Met een vernieuwende formule durft de Stadskantine de strijd aan te gaan met restaurants als Pekelharing, Elmar, Warung Mini en Babylon Alaturka die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de Van Woustraat.

Wat zo aantrekkelijk is aan deze tent is de simpelheid ervan. Of het nou een luie zondagmiddag is of een hectische werkdag waarin ook nog gegeten moet worden: De Stadskantine heeft voor ieder wat wils, genoeg ruimte en vriendelijk personeel.


 


Uiteraard is de kaart van doorslaggevend belang in jouw keuze om ergens je maag te vullen. Hier kunnen we dan ook kort en bondig over zijn: het aanbod is gezond (want vers) en simpel. Voor de lunch staan er pakweg vijf verschillende broodjes op het menu. Je kiest de kleur en het beleg, om hem vervolgens eigenhandig te pimpen tot een smakelijke customized creatie met sausjes, olietjes en gegrilde groenten. Ik koos zelf voor de degelijke oude kaas en serranoham. Met een stuk of drie lagen saus en groente eindigde ik met een soort hartige taart. Glas melk of jus erbij en je lunch is compleet!

Ook bij het diner is de keuze niet enorm. Je wordt 'beperkt' tot drie dagelijks veranderende seizoensgerechten in de categorieën vis, vlees of vega. Wel zo makkelijk: je hoeft geen ellenlange menu’s door te spitten en de prijs blijft lekker laag volgens het veel-voor-weinig principe. 
 
Kortom, de mensen van de Stadskantine hijsen de oude vertrouwde kantine in een nieuw jasje. De simpele recht-voor-zijn-raap formule doet vanwege de verse producten en frisse uitstraling denken aan de kwaliteitssupermarkt Marqt. Een aanwinst voor de Pijp!

De Stadskantine
Van Woustraat 120
1073 LT Amsterdam
Tel: 06-55761275