BBQ recepten 2018: de lekkerste inspiratie vind je hier

Eten door Michelle Habets

Het zonnetje lacht ons al weken tegemoet en dat betekent dat we de barbecue buiten kunnen zetten. Heb jij het ook gehad met alle standaard BBQ recepten? Dan hebben we goed nieuws voor je, want wij hebben inspiratie verzameld in de categorie 'BBQ recepten 2018'. Bon appétit

BBQ-recepten

Lees ook: Cheers! Watermeloen-champagne is een ding en zo maak je het

Vis

Een stukje vis op de barbecue is heerlijk en daarom is het ook niet zo gek dat je voor veel BBQ recepten vis nodig hebt. In plaats van een stukje zalm of wat Hollandse garnaaltjes, kun je dit jaar ook een visspies maken. Zo'n spies kun je maken met één vissoort, maar je kunt een visspies ook met verschillende soorten vis maken. 

Verfrissende salade

Ben je ook uitgekeken op de standaard komkommersalade? Dan kun je voor de verandering ook eens een andere salade maken. Bijvoorbeeld een meloensalade met serranoham! Een halve galiameloen, serranoham, rucola, oude kaas en een beetje olijfolie is het enige wat je voor dit heerlijke gerecht nodig hebt. Snij de ham en meloen in stukjes. Vervolgens kun je alles in een kom doen en de boel door elkaar husselen. Et voilà: je verfrissende salade is klaar. 

Bbq pulled pork

Wanneer je liever een stukje vlees op de barbecue ziet liggen, is pulled pork een prima idee. Op het internet zijn er talloze BBQ recepten te vinden met zo'n stuk varkensvlees in de hoofdrol. Deze BBQ recepten kosten iets meer tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Om dit varkensvlees nog lekkerder te laten smaken, kun je het serveren op een hamburgerbroodje. Yummy! 

Gegrilde groente

Gegrilde groentes zijn heerlijk en ook nog eens ideaal op een warme zomerdag, want je hoeft er (bijna) geen moeite voor te doen. Naast een maïskolf of een kant-en-klare groetespies, zijn groene asperges of zoete aardappel schijfjes ook heerlijk op de barbecue.

Lees ook: OMG: Je kunt nu zelf Licor 43 ijsjes maken (en dit is het recept!)

Beeld: Unsplash