5 keer de lekkerste biertjes als je niet van bier houdt

Eten door Chloe

Sommigen zweren erbij: op een warme dag een ijskoud biertje van de tap. Toch is niet iedereen fan van bier. Maar het is wel lekker toegankelijk en goedkoop. Je hebt nou eenmaal niet altijd zin in wijn en de hele dag aan de cocktails zitten wordt ook een dure grap. Gelukkig zijn er ook biertjes die je ook lekker zult vinden als je niet van bier houdt.

Lees ook: Zo maak je zelf een regenboog cocktail

1. Witbier

Witbier is een makkelijk instapbiertje. De smaak is vaak niet al te heftig en wordt vaak gekenmerkt door de frisse en fruitige smaak. Daarnaast is witbier vanwege zijn frisheid ook heerlijk in de zomer. Inmiddels zijn er heel veel verschillende soorten witbier te krijgen, maar als je voor een soepel biertje gaat dan is een Ijwit van Brouwerij ’t IJ of de Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen prima om mee te beginnen.

2.  Kriek bier

Kriek bier moet je van houden, maar als de bittere biersmaak is waardoor jij geen bierfan bent, dan kan je deze biertjes nog wel eens heel lekker vinden. Kriek bier heeft namelijk een zure smaak, omdat het wordt gemaakt met zure kersen. Ondanks de zure tonen is ook dit bier lekker fris en fruitig. Het is dan ook niet voor niets een echt zomerbiertje.

3. Blond bier

Blond bier is één van de meest Populaire biersoorten. Dat is natuurlijk niet voor niets, want dit bier heeft de bijzonderheid van een speciaalbiertje, maar drinkt vaak net zo makkelijk als een pilsje. Blond bier is vrij stevig, maar drinkt soepel en de smaak is vaak niet heel heftig. Als je niet van bier houdt zal je niet alle blond bieren lekker vinden, maar er zijn er ook veel die je waarschijnlijk wel lekker vindt. Een biertje met frisse of zoete tonen zal het voor jou waarschijnlijk erg goed doen. Ook Affligem Blond is een goed instapbiertje.

4. Fruitbier

Eerder hadden we het al over Kriek bier. Dit maakt het doordat er fruit in zit een fruitbiertje, maar er zijn meer fruitbieren op de markt. Na het succes van het originele kriek bier zijn brouwerijen met andere fruitsoorten gaan experimenteren en dat heeft behoorlijk goed uitgepakt. Tegenwoordig vind je veel verschillende soorten fruitbieren op de markt zoals bier met frambozen, druiven of aardbeien. 

5. Weizenbier

Witbier hebben we zojuist gehad, maar nee, hij staat niet twee keer in het lijstje. Hoewel je door de naam zou denken dat weizen- en witbier hetzelfde is, ligt dit toch net even anders. Weizenbier is namelijk Duits bier dat minimaal 50% tarwemout bevat. Heel wat anders dan witbier dus. In weizenbier wordt minder hop gebruikt en hop is wat het bier bitter maakt. Als je geen bierfan bent vind je weizenbier dus misschien wel lekker, omdat het minder bitter is en er worden ook geen kruiden toegevoegd. In plaats daarvan smaakt dit bier fris en soms zelfs een beetje zoetig. Dit bier komt vaak ook in halve liters dus met één biertje ben je meteen even zoet.

Beeld: Unsplash

Lees ook: Verfrissend en zoet: zo maak je zelf rosé ijs