Zo maak je zelf een regenboog cocktail

Eten door Chloe

Als er iets is waar we blij van worden dan zijn het wel cocktails. En deze cocktail ziet er helemaal vrolijk uit. Je hebt hem vast wel eens gezien: de regenboog cocktail. Deze cocktail met verschillende lagen ziet er altijd geweldig uit. Toch is hij vrij simpel te maken. Hoe je dat doet leggen wij je uit.

regenboogcocktailLees ook: Op zoek naar een lekkere mocktail? Deze alcoholvrije rosé spritzer wil je hebben geprobeerd 

De regenboog cocktail

Deze kleurrijke cocktail bestaat vaak uit de kleuren blauw, geel en rood. De truc is om tijdens het inschenken ervoor te zorgen dat de kleuren als het ware opgestapeld worden. Je mengt deze dus niet maar zorgt ervoor dat ze gescheiden blijven. Dit doe je door langzaam in te schenken en de zwaartekracht doet de rest. Doordat de ene drank zwaarder is dan de ander zullen ze op elkaar blijven liggen en zo ontstaat er dus een regenboog.

Dit heb je nodig voor de regenboog cocktail

  • 30 cl vodka
  • 40 cl Blue Curaçao
  • 80 cl sinaasappelsap
  • 10 cl rode limonadesiroop
  • Ijsblokjes

Zo maak je de regenboog cocktail

  1. Pak een hoog glas en vul deze met ijsblokjes. 
  2. Giet nu langzaam de limonade erin en zorg dat alles naar de bodem is gezakt voordat je verdergaat met de volgende stap.
  3. Pak nu een lepel en houd deze vlak boven de limonadesiroop. Giet nu via de lepel langzaam de sinaasappelsap in het glas en beweeg voorzichtig mee omhoog.
  4. Je hebt nu al twee van de drie lagen. Nu is het tijd voor de laatste. Meng de vodka en de Blue Curaçao eerst in een apart glas samen. Vervolgens herhaal je de vorige stap. Houd de lepel vlak boven de sinaasappelsap en giet nu langzaam de vodka en blue Curaçao erin.
  5. Garneer de cocktail met een sinaasappelschijfje, een rietje erin en je kan genieten. Cheers! 

Lees ook: Cocktail van de week: vlierbloesem sour met passievrucht