Waarom je NOOIT met wilde dieren op de foto moet gaan 

De maatschappij door Roos

Op vakantie lijkt het vaak aantrekkelijk: een dolfijnenshow bezoeken, een olifantenritje maken of op de foto met een tijger. Diep vanbinnen weet je wel dat het niet goed is voor de dieren, maar die ene keer maakt vast weinig uit, right? Toch worden de dieren vaak op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald, met geweld afgetraind en gedrogeerd zodat je ermee op de foto kan. Wees slim en doe niet mee aan die toeristische attracties.

Maak geen ritje op een olifant

Hoe leuk het ook lijkt: mijd ritjes op olifanten. De arme dieren worden hiervoor vaak op jonge leeftijd ontvoerd en met geweld afgetraind. Eenmaal afgericht leven ze vaak in slechte omstandigheden in gevangenschap. Hoewel het sterke dieren zijn, zijn hun ruggenwervels niet gemaakt om meerdere mensen tegelijk op hun rug te dragen. 

Ga niet naar dierenshows

Ga ook niet naar dierenshows waar dieren zoals dolfijnen en aapjes kunstjes vertonen. Bedenk wat voor lichamelijk een geestelijke kwellingen de dieren moeten doorstaan, want wilde dieren zijn niet gemaakt om menselijke kunstjes te doen. De dierenorganisatie World Animal Protection geeft tips voor een diervriendelijke vakantie: “Als je met een georganiseerde excursie reist, vraag dan van tevoren bij de organisator of er shows met wilde dieren zijn opgenomen in de tour. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.” Behalve dierenshows geldt dit natuurlijk ook voor stierengevechten, hanengevechten en hondengevechten, waar veel pijn en stress bij komt kijken.

Ga niet op de foto met wilde dieren

En tot slot: ga niet op de foto met wilde dieren. Hoewel het een leuk aandenken lijkt om met een tijger op de foto te gaan, zijn de dieren vaak op jonge leeftijd uit het wild weggehaald bij hun moeder die dit zelf meestal niet overleeft. Omdat het om wilde dieren gaat met sterke instincten worden de tanden getrokken en worden ze gedrogeerd. Ook worden ze buiten het zicht van toeristen vaak met geweld afgericht. 

Kortom: doe het gewoon niet. Wil je toch graag wilde dieren zien? Ga dan op expeditie met een lokale natuurgids en een verrekijker en bekijk de dieren in hun natuurlijke habitat. Dat is bovendien veel echter dan een gedrogeerde tijger of een olifant met een bakje op zijn rug. 

Lees ook: Vreselijk: deze merken en winkels verkopen nog altijd volop bont