FUN-da: Deze hypermoderne kerk met buitenzwembad staat te koop voor 1,2 miljoen

De maatschappij door Roos

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een doodgewone middeleeuwse kerk, maar geloof ons, dit is een regelrecht geschenk uit de hemel. Wanneer je verder kijkt dan de dikke stenen muren en één stap door de dikke houten deuren zet, zou je eerder denken dat je in een moderne villa bent beland. Voor ruim 1 miljoen euro kun jij jezelf trotse eigenaar noemen van dit heilige godshuis.

Modern interieur

Een beschuitje eten in de kapel en badderen in de biechtkamer, het kan allemaal in dit verborgen pareltje genaamd De Kempen, gelegen in Hulsel. De kerk werd in 1889 gebouwd. Alleen herken je niets meer terug van oude staat waar deze kerk ooit in verkeerde als je een blik werpt op de stijlvolle inrichting. Het moderne interieur doet eerder denken aan de showroom van een succesvolle binnenhuisarchitect, dan aan een groot en koud kerkgebouw.

Lees ook: Dit Victoriaanse kasteel met landgoed is de trouwlocatie waar je altijd van droomde

Zwemmen op het kerkhof

Zie jij jezelf al van de zwevende trap paraderen of bankhangen in de kapel? Wij in ieder geval wel. Het kost je wel een flinke duit, namelijk 1,2 miljoen euro, maar dan heb je ook een waar geschenk in handen. En het allermooiste? In de achtertuin geen kerkhof, maar een zwembad! De kogel is door de kerk, wij zijn verliefd.

Bekijk hier het 'huis' op Funda. 

Lees ook: FUN-da: Waan jezelf een hertogin in dit poepchique landhuis van 2,7 miljoen

Lees ook: FUN-da: Letterlijk alles is roze in dit roze rijtjeshuis