Eén op de drie moeders kookt elke avond drie gerechten

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Veel mannen zeggen dat hun vrouw de kinderen te veel verwent, maar zelf houden ze er ook wel van. Uit onderzoek is gebleken dat veel moeders maar liefst drie (!) maaltijden koken om de wensen van hun gezin tegemoet te komen.  

"Maaaaaaaam, ik wil vanavond pannenkoeken eten!" "En ik wil spaghetti!" Als je al dacht dat je kinderen moeilijk waren, dan doet je man er nog een schepje bovenop: "Schat, ik ben wat later uit werk, maar doe voor mij maar witlof in ham uit de oven!" Uit onderzoek van Flora Cuisine is gebleken dat één op de drie moeders ?s avonds maar liefst drie verschillende maaltijden kookt. En dit alleen maar om de wensen van hun kroost en partner te vervullen.


De gezinsleden hebben tegenwoordig niet alleen meer eisen qua eten, ook eten ze bijna nooit meer als gezin samen. Slechts 44% van de huishoudens eet gemiddeld drie keer samen per week. Want ja, dochtertje moet drie keer per week rond etenstijd naar hockeytraining, en net op de andere dagen moet zoonlief naar de voetbal.   

Moeders zijn tegenwoordig maar druk, druk, druk? Niet alleen met hun gezin of het huishouden, ook werken ze vaak zelf er nog eens naast. ?Moeders hebben het anno 2012 drukker dan ooit. Ze proberen na hun werk elke avond voor iedereen lekker eten op tafel te zetten, dus moeten ze vaak verschillende maaltijden klaarmaken. De grootste reden van de vele gerechten per avond is dat de moeders de individuele smaak van hun kinderen en man willen bevredigen. Hierin gaan ze nogal eens te ver?, aldus Alastair McKerrow van Flora Cuisine. En zo is het maar net!
 
Kook jij weleens verschillende gerechten op één avond?