?Mannen liegen tegen hun vrouw tijdens het winkelen?

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Vrouwen geven jaarlijks ongeveer 2,5 miljard euro uit aan kleding die hen eigenlijk niet past. Dit omdat hun mannen niet durven te zeggen dat ze te dik zijn voor zo?n outfit. Dit is gebleken uit Engels onderzoek.

"Schat, je ziet er écht beeldig uit in dat jurkje!" In veel gevallen is dit dus stiekem niet zo. Uit Brits onderzoek is gebleken dat zo?n 70% van de mannen toegeeft te liegen als ze gaan shoppen met hun partner. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze haar gevoelens niet willen kwetsen, dit meldt Daily Mail.


De meeste mannen zeggen dat ze het gemakkelijker vinden om te liegen tegen hun partner, dan eerlijk te zeggen dat ze dik lijkt in de outfit. Ongeveer één op de tien mannen is zelfs bang dat hun partner overstuur raakt door de waarheid. Een kwart van de mannen geeft toe dat ze liegen zodat ze dan eerder kunnen stoppen met shoppen. Daarnaast is 20% bang dat hun vrouw het later tegen hen gebruikt als ze de waarheid vertellen.

Van de vrouwen gelooft 70% dat hun man volkomen eerlijk is in het commentaar geven tijdens het passen van kleding. Acht op de tien vrouwen zegt liever de waarheid te horen dan geld uit te geven aan kleding die ze toch nooit zullen dragen.

Denk jij dat je man weleens liegt over je kleding?