Dubbel genieten: zo krijg je een meervoudig orgasme

Intiem door Redactie Ze.nl

Eén hoogtepunt smaakt al gauw naar meer. Droom je van een meervoudig orgasme? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst. Wij hebben een aantal trucjes op een rijtje gezet die je alleen of met een partner kan uitvoeren. Met de nodige training heb jij je meervoudige orgasme in no time onder de knie.

meervoudig orgasme

Lees ook: Is masturberen in een relatie oké?

Houd een open mind

Jezelf onder druk zetten in bed pakt nooit goed uit. Spanning heeft een averechts effect op climaxen. De key is om je te ontspannen en een open mind te hebben. Laat het lekker over je heen komen. No pun intended.

Lekker lang voorspel

Raffel je eerste orgasme niet af, zodat je sneller naar nummer twee kan. Zo werkt het niet. Trek er genoeg tijd voor uit om volledig opgewonden te raken. Denk aan een halfuurtje voorspel om de seksuele spanning op te bouwen met handwerk, orale seks en/of een speeltje. Zie het maar zo: hoe langer je moet je opbouwt naar het hoogtepunt, hoe knallender het wordt.

Time-out

Een meervoudig orgasme betekent niet altijd dat je twee keer direct achter elkaar klaarkomt. Als er een korte pauze tussen zit, 'telt' het nog steeds. Dat is namelijk de tip van sexpert Beverly Whipple. "Na een orgasme zijn heel veel zenuwenpaden gestimuleerd en is een enorme golf van bloed naar je geslachtsdelen. Het is dus heel normaal dat sommige vrouwen een break willen van de stimulatie." Dit gaat niet op voor elke vrouw. Het kan ook zijn dat je juist je dubbele orgasme scoort als je doorzet, vervolgt Whipple. Er is maar één manier om te ontdekken tot welke groep jij hoort. Juist ja: gewoon proberen.

Wissel van techniek

Om voor de tweede keer over het randje te gaan, heb je misschien een andere benadering nodig. Een andere 'techniek', zogezegd. Ben je normaal gesproken meer van de achtjes draaien, probeer voor ronde nummer twee dan bijvoorbeeld recht heen en weer te gaan. Denk ook aan wisselen van ritme, druk en snelheid. Bij veel vrouwen werkt het goed om juist minder hard te stimuleren. Of pak er voor de verandering een seksspeeltje bij. 

Lees ook: Dit zijn de effecten van een spiraaltje op je seksleven