5 kapsels die een regenbui wel overleven

Haar door Laura

Regen, wie heeft er geen bloedhekel aan? Je wordt er nat en koud van en bovendien word je er niet bepaald knapper op. Vrouwen met lange lokken herkennen het vast. Loop je nét de deur uit met je perfect gekapte kapsel, verpesten de eerste drie regendruppels al gelijk je hele look. Zonde van die tijd voor de spiegel. Wij kennen de ellende, daarom hebben we voor jullie (en een beetje voor onszelf) de beste regenbestendige kapsels opgezocht.

Lees ook: 5 dingen die je nooit met nat haar moet doen

Regen kapsels: wat heb je nodig?

 

Hoedje van plezier

Rainproof, stijlvol én het kost je letterlijk één minuut. Kam je haren door en doe er een beachspray in voor de nodige textuur en volume. Gooi je hoofd voorover, haal je handen door je haren. Ga weer rechtop staan en plant de hoed op je hoofd. Klaar! Je lokken én je make-up zijn beschermd tegen de regen. Pro-tip: kies geen strandhoed, maar een vilten hoed. Drew Barrymore doet het voor…

 

Bandeau

Je voorste haarplukken zijn altijd als eerste de klos bij regen. Zodra deze nat worden, gaan ze sluik langs je gezicht hangen en die verzopen kat look is niet bepaald cool. Met een bandeau los je dit gemakkelijk op. Leuk meegenomen: ze zijn ook nog heul trendy op dit moment. Draag je haar los, in een knot of in een staart. De keuze is in jou. Eén ding is zeker: met een bandeautje met je hartstikke hip.

 

A few more days.. bandeaus will be back in stock 😱 #beauty #comingsoon #thisweek #bandeaus

Een bericht gedeeld door Olivia & Kate (@oliviakate.nl) op

 

Atelier des Femmes ✨ available @pepitadoroatelier

Een bericht gedeeld door Pepita d'Oro Atelier (@pepitadoroatelier) op

 

Knotje

Ben je niet zo van de hoofddeksels én heb je weinig tijd, dan is de knot jouw go to regenbestendig kapsel. Ook leuk: een knotje is nooit uit de stijl. Maak een vlugge knot en zet plukjes haar die voor je gezicht hangen voor de zekerheid met klemmetjes vast op je hoofd. Als je wilt, kun je deze weer losmaken als je op je bestemming bent.

 

Friday rain proof hair. #howstherain #rainyday #trythis #rainproofhair #hairspo #lowknotbun

Een bericht gedeeld door honeyeater. (@honeyeater.salon) op

Lees ook: Wondermiddeltjes tegen pluizig haar

 

Classic Black

Een bericht gedeeld door chelsea king (@shopchelseaking) op

 

Invlecht

De beste regenproof haarstijlen is natuurlijk de invlecht. Door in te vlechten, werk je alle plukken haar weg en zie je er minder verregend uit. Het kost wel iets meer tijd dan andere 'regen kapsels', maar je ziet er wel gelijk heel stylish uit! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door All About Braids (@allbraidseveryday) op

 

Als alles fout gaat, heb je nog altijd deze optie…

 

Nee, grapje.

 

Lees ook: Gekruld haar? Co-washing is het geheim voor een mooie krullenbos