10 wondermiddeltjes tegen pluizig haar

Haar door Laura

Winter incoming: het koude seizoen staat vol in het teken van warme chocolademelk, schaatsen en een dikke winterjas, maar helaas ook van pluizig haar. Ben je de eindeloze battle met pluizig haar zat? Overweeg je zelfs om je haar kort te knippen zodat je geen tientallen euro’s per maand kwijt bent aan dure anti-pluis producten? Kortom: is de struggle real? Maak je geen zorgen. Wij hebben de allerbeste trucjes voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: 8 trucjes voor prachrig krullend haar

10 tips tegen pluizig haar

Eigenlijk is het geen rocket science. Door een paar kleine aanpassingen aan je douche- en föhnroutine te brengen kun je je pluizenbol al behoorlijk temmen. Succes!

  1. Laat je haar in laagjes knippen: vraag je kapper voor een haarstijl met laagjes, waarbij ze het haar ook gelijk lichtjes uitdunt. Zorg dat de kapper jouw lokken knipt en niet snijdt. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar minder pluist. Voilà!

  2. We douchen het liefst lekker heet, maar je haar wordt hier minder gelukkig van. Heet douchen is namelijk hartstikke slecht voor jouw hairdo en huid. Douche daarom lauwwarm en spoel je shampoo en conditioner het liefst uit met koud water. Dat zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Brrr, even doorbijten!

  3. Was je haar niet té vaak. Door om de dag of vaker te wassen, was je de natuurlijke oliën uit je haar. Hierdoor wordt het sneller vet én tegelijkertijd pluizig en droog. Je kan tussendoor ook droogshampoo gebruiken, hierdoor lijkt het minder vet en kun je nog even een tijdje door. Daarbij krijg je er ook nog extra volume van ook.

  4. Je lokken afdrogen met een ruwe handdoek maakt ze minder soepel en zacht, waardoor ze gaan pluizen. Doe het eens anders: droog eens met een droog katoenen t-shirt.

  5. Droog en pluizig haar wordt handelbaarder als je een ionische föhn gebruikt om je haar mee op te drogen. Zo'n föhn beschermt je haar veel beter tegen de hitte en je haar droogt een stuk sneller. Het is wel een hele investering, zo’n high-tech föhn, maar dan heb je wel wat. Als je haar maar goed zit, toch?

  6. Eindig je föhnsessie altijd met de koudste stand. Houd de föhn schuin naar beneden en föhn van de wortels tot de puntjes.

  7. Slaap niet met nat haar. Door het woelen kan je haar sneller beschadigen. Een satijnen of zijde kussensloop in plaats van katoen kan ook helpen om de frizz te bestrijden.

  8. Gebruik ook altijd een hittebeschermde spray of conditioner voor bij het föhnen of stylen. Behandel je coupe met liefde!

  9. Wees voorzichtig met borstelen. Nat haar is extra breekbaar. Als je woest en rap je haar borstelt, zal het sneller breken en daardoor – inderdaad – sneller pluizen.

  10. Belangrijk: schaf een shampoo en conditioner aan van goede kwaliteit. Goedkope versies bevatten namelijk vaak sulfaten die je haar stijf en broos maken. Probeer bijvoorbeeld eens één van deze fijne producten:

 

Lees ook: 5 dingen die je nooit met nat haar moet doen