Zo doe je veel langer met je make-upproducten

Make-up door Laura

Echte beautyqueens kunnen wel een maandsalaris spenden aan een goede mascara, foundation of eyeliner. Maar dan wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk doen met je product. Vaak is je precious make-up net zo snel leeg als je bankrekening. Daarom zetten we wat handige tips op een rijtje waarmee je letterlijk meer uit je make-up kan halen. Slim als je altijd aan het einde van je geld een stukje maand overhoudt.

make-up producten langer

Lees ook: Waarom je nóóit wimperserum moet gebruiken

Foundation uit tube

Een glazen foundationflesje met pompje is chiquer, maar je gooit gemakkelijk een hoop van het product weg. Om meer waard voor je geld te krijgen, gebruik je foundation die komt in een tube. Kun je er niks meer uitknijpen? Dan knip je ‘m in de lengte open. Je ziet gelijk dat er nog een hoop inzit wat je normaal zou weggooien! Haal alles eruit met behulp van een theelepel en stop in een klein reispotje. Je kunt er zeker voor nog drie dagen uithalen.

Foundation mengen

Nóg langer doen met je foundation? Dan meng je het product met wat dagcrème. Daar wordt-ie ook nog eens lekker zacht van én wat lichter van teint: handig voor in de winter.

Lees ook: 5 x Zo eenvoudig laat je je ogen groter lijken

Mascara zonder klonten

Na verloop van tijd gaat zelfs de duurste mascara een beetje klonteren. Daar kan-ie niks aan doen, omdat er steeds lucht bij komt wanneer je 'm open- en dichtdraait. Om de mascara weer soepel en klontvrij te maken, doe je een paar druppels oogdruppels of lenzenvloeistof in de tube. Het liefst verwijder je met een make-updoekje ook alle mascara van het borsteltje. Hoppa, je mascara weer als nieuw.

Te weinig eyeliner

Je doopt en draait je een ongeluk in het potje, maar er komt maar weinig eyeliner op het kwastje. Dat is heel gemakkelijk te verhelpen door de onderkant van de verpakking in één snelle beweging op je binnenkant van je hand te slaan. Voilà, het kwastje zit in één keer weer vol. Het werkt als een tiet!

via GIPHY

Lees ook: Zo blijft je make-up langer zitten