Beauty / Make-up
Make-up

Waarom je nóóit wimperserum moet gebruiken

Voor elke 'beautyprobleem' heb je tegenwoordig een simpele en betaalbare oplossing. Ben je niet gezegend met lange, volle wimpers? Dan is wimperserum de simpele oplossing. Vijf jaar geleden nog onbetaalbaar duur, maar sinds een paar jaar heb je Bambi-wimpers voor een paar euro. En het werkte écht. Toch was dit magische goedje te mooi om waar te zijn.

wimperserum

Lees ook: Theresa (50) was bijna blind omdat ze 25 jaar lang haar mascara niet verwijderde

Schadelijke bijwerkingen

Een van best verkochte serums, het SuperLash Serum van Kruidvat, is kortgeleden uit de schappen gehaald. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft het product verboden, omdat het meer een geneesmiddel dan een cosmetisch middel is. Er zit namelijk bimatoprost in, een stofje dat ook in een medicijn tegen oogziekte zit. De bijwerkingen (ontstekingen en permanente verkleuring van de ogen) worden helemaal niet vermeld op de verpakking van het serum. 

Andere cosmeticamerken hebben bimatoprost uit hun wimperserum gehaald na waarschuwingen van de Europese Commissie. Toch blijft het smeersel een risico om te gebruiken. Oogarts Richard Zegers zegt in RADAR dat het product andere bestanddelen bevat die dezelfde bijwerkingen hebben.

Foute boel dus. Houd het bij je natuurlijke wimpers of ga voor een setje nepperds. 

Lees ook: Slaaptekort? Zo valt het Amerikaanse leger als een blok in slaap