Beauty / Gezicht
Gezicht

Tips die jou helpen om langere wimpers te krijgen

Reageer 0

Grappig hoe we haargroei overal fanatiek bestrijden, maar als het om wimpers gaat kan het ons niet harig genoeg. Sommigen zijn gezegend met lange en volle wimpers, maar de meeste van ons moeten er nét iets harder voor werken. Natuurlijk kom je een heel eind met mascara, maar trust us, het kan altijd beter. Met deze vijf tips zullen jouw oogverblindende wimpers voortaan wapperen in de wind.

Een kleine disclaimer: deze tips helpen pas wanneer je het een tijdje volhoudt. Je wimpers groeien nou eenmaal langzaam. Maar de aanhouder wint, toch?

1. Vermijd waterproof mascara

Dit hecht zich meer aan je wimpers vast én wordt harder dan normale mascara. Hierdoor trek je je wimpers er sneller uit wanneer je je makeup eraf haalt. Zeg maar dag tegen volle wimpers…

2. Probeer niet in je ogen te wrijven

En ja, ook niet wanneer je net wakker bent. Wanneer je dit doet, is de kans groot dat je wimpers uitvallen of beschadigen.

Lees ook: 6 x natuurlijke ingrediënten die je NOOIT op je gezicht moet smeren

3. Investeer in een wimperserum

Een wimperserum zorgt ervoor dat je wimpers minder snel uitvallen, waardoor ze langer de tijd hebben om te groeien en dus langer worden. Je kunt investeren in een duurdere, zoals RevitaLash, maar ze worden tegenwoordig ook goedkoper bij de drogist verkocht, zoals Kruidvat.

4. Gebruik amandelolie

Je kunt amandelolie gebruiken als wimperconditioner. Zie het als extra verzorging nadat je je makeup hebt verwijderd. Zorg wel dat het 100% puur is en dat het koud geperst is. Gebruik vervolgens een wimperborsteltje (deze kun je gewoon bij de drogist halen) om het aan te brengen. Tip: breng zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet aan. 

5. Gooi je wimperkruller weg 

We weten het: we willen het liever niet. Maar je beschadigt hiermee je wimpers gemakkelijk én verliest sneller haartjes. Wanneer je je wimperkruller niet meer gebruikt, hebben je wimpers meer kans om te groeien.

Op naar die volle en lange wimpers! 

Lees ook: Wat is de oorzaak van wallen onder je ogen?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen