Hallo Bambi: zo krijg jij langere wimpers

Make-up door Miranda

Het is grappig hoe we haargroei overal fanatiek bestrijden, maar als het om wimpers gaat kan het ons niet harig genoeg. Sommigen zijn gezegend met lange en volle wimpers, maar de meeste van ons moeten er nét iets harder voor werken. Natuurlijk kom je een heel eind met mascara, maar trust us, het kan altijd beter. Met deze vijf tips zullen jouw oogverblindende wimpers voortaan wapperen in de wind.

vollere wimpers

Een kleine disclaimer: deze tips helpen pas wanneer je het een tijdje volhoudt. Je wimpers groeien nou eenmaal langzaam. Maar de aanhouder wint, toch?

1. Vermijd waterproof mascara

Dit hecht zich meer aan je wimpers vast én wordt harder dan normale mascara. Hierdoor trek je je wimpers er sneller uit wanneer je je make-up eraf haalt. Zeg maar dag tegen volle wimpers…

2. Probeer niet in je ogen te wrijven

En ja, ook niet wanneer je net wakker bent. Wanneer je dit doet, is de kans groot dat je wimpers uitvallen of beschadigen.

Lees ook: 6 x natuurlijke ingrediënten die je NOOIT op je gezicht moet smeren

3. Gebruik een wimperserum

Enkel jaren geleden waren beautylovers in de wolken: met wimperserum groeiden je wimpers razendsnel. Echter zijn veel van deze serums inmiddels verboden. Als je het gebruikt moet je ervoor zorgen dat deze klinisch getest is.

 

4. Gebruik amandelolie

Je kunt amandelolie gebruiken als wimperconditioner. Zie het als extra verzorging nadat je je make-up hebt verwijderd. Zorg wel dat het 100% puur is en dat het koud geperst is. Gebruik vervolgens een schoon wimperborsteltje (deze kun je gewoon bij de drogist halen) om het aan te brengen. Tip: breng zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet aan. Ook een fijn product is een wimperprimer, zoals deze van Shisheido. Die beschermt en verzorgt je wimpers.

 

5. Gooi je wimperkruller weg 

We weten het: we willen het liever niet. Maar je beschadigt hiermee je wimpers gemakkelijk én verliest sneller haartjes. Wanneer je je wimperkruller niet meer gebruikt, hebben je wimpers meer kans om te groeien. 

Op naar die volle en lange wimpers! 

Shop ook de beste mascara's

 

Lees ook: Wat is de oorzaak van wallen onder je ogen?