Zo krijg je een foundationvlek uit je kleding

Make-up door Michelle Habets

Fervent foundation-fans kennen vast allemaal dit probleem. Je hebt dé perfecte outfit uitgezocht voor een avondje uit, je make-up zit fantastisch en kijkt nog één laatste keer in de spiegel. Maar dan… Ja hoor, het is weer zover. De foundation zit op je kleding. De paniek breekt uit, maar no stress! Met deze tips verdwijnt je foundation vlek als sneeuw voor de zon.

Lees ook: Dossier: make-up kwasten

Voor iedere foundation is er een verschillende manier om deze te verwijderen. Maar er geldt wel een regel voor alle soorten foundation. Gebruik nooit make-up remover om een foundationvlek te verwijderen. Zo maak je de vlek alleen maar groter én nog erger!

Vloeibare foundation

Hoe gek het ook klinkt, met een vloeibare foundationvlek is scheerschuim jouw reddende engel! Spuit een kleine hoeveelheid scheerschuim op de vlek en smeer dit een beetje uit. Pak vervolgens een lepel en maak hier roterende bewegingen mee terwijl je over de vlek heen gaat. Spoel de plek goed uit met water. Mocht de vlek nog steeds zichtbaar zijn, herhaal de handeling en voeg een paar druppels alcohol toe.

Poeder foundation

Gebruik je geen vloeibare foundation, maar een poeder foundation? Blaas dan allereerst de poeder van je kleding af. Maak vervolgens een mengsel van witte wijnazijn en water. Mix dit met een lepel goed door elkaar en laat daarna wat druppeltjes van dit mengsel op je foundation vlek vallen. Wrijf vervolgens voorzichtig met de lepel over de vlek en herhaal dit proces een aantal keer. Mocht de vlek nog steeds niet verdwenen zijn, dan kun je de lepel vervangen voor een tandenborstel. Wellicht brengt dit meer succes!

Lees ook: Hoe komt het dat je nagels geel worden van nagellak?