Dossier: make-up kwasten

Make-up door Miranda

Vroeger konden we nog gemakkelijk ons gezicht met één enkele kwast volledig van make-up voorzien. Maar tegenwoordig lijkt er voor ieder hoekje wel een andere kwast te zijn. Om ervoor te zorgen dat jij in het vervolg de juiste make-up kwasten aanschaft voor het juiste doeleinde, hebben wij de verschillende make-up kwasten voor je op een rijtje gezet. Good luck!

Make-up kwasten

Make-up kwasten om je gezicht af te poederen

Make-up kwasten om je gezicht af te poederen zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze zijn niet persé heel verschillend. Ze bevatten altijd zachte haren zodat de huid niet aangetast wordt. Over het algemeen wordt vaker een grote poederkwast gebruikt. Je poedert je gezicht altijd af onder je ogen om je concealer te setten, en op je T-zone omdat dat gebied snel vettig wordt.

Make-up kwasten

Bol.com, €13,17

Make-up kwasten om je bronzer aan te brengen

Wanneer je bronzer gebruikt om je gezicht meer te shapen, is een schuin afgesneden kwast een aanrader. Doordat de kwast schuin afgesneden is, kun je het product gemakkelijker op de huid aanbrengen. Met bronzer is het belangrijk dat je het iets voorzichtiger aanbrengt want niemand zit op bruine vlekken te wachten. Daarom is een wat kleinere, schuin afgesneden kwast ideaal.

Make-up kwasten

Boozyshop, €4,95

Make-up kwasten om blush aan te brengen

Omdat blush aanbrengen niet heel secuur hoeft te gebeuren, kun je dit ook gewoon aanbrengen met een poederkwast. Mocht je toch speciaal voor de blush een kwast aan willen schaffen, kies dan voor een kwast waarbij de haren niet te dicht op elkaar staan. Hierdoor komt het product minder dekkend op je gezicht én eindig je niet als een clown.

Make-up kwasten

Boozyshop, €12,95

Make-up kwasten om highlighter aan te brengen

Een mooie shine maakt je look helemaal af. Highlighter kun je perfect aanbrengen met een Fan Brush.

Make-up kwasten

Boozyshop, €5,99

Mocht je geen zin hebben om alle make-up kwasten individueel aan te schaffen, dan zijn er op internet ook sets te vinden. Zo heb je alle kwasten die je nodig hebt in één. 

Belangrijk om te weten wanneer je verschillende make-up kwasten gebruikt, is dat je ze goed schoon moet houden. Zo voorkom je irritaties van de huid. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je:

  • Kwasten die vies zijn door foundation of poeder gemakkelijk reinigen met (baby)shampoo. Laat wat (baby)shampoo op je hand lopen, en stop je kwast hier in. Het is eventjes flink boenen, maar een fris en fruitig resultaat krijg je gegarandeerd.
  • Een brush cleanser aanschaffen. Tegenwoordig hebben veel make-up merken dit in hun assortiment. Het zit vaak in een sprayflesje. Je sprayt dan een beetje cleanser op je kwasten. Vervolgens veeg je de kwasten af aan een tissue en klaar ben je!
  • Reinigen met olijfolie en afwasmiddel. Bij deze methode worden je make-up kwasten schoon en tegelijkertijd gevoed. Doe de olijfolie en het afwasmiddel op een bordje en meng het. Vervolgens ga je er met een kwast een aantal keer doorheen. Tot slot spoel je ze af en laat je het drogen op een handdoekje. Voilà.

Al met al genoeg kwasten om je gezicht op te maken. Wat voor make-up kwasten heb jij in huis?

Lees ook: 6 x De mooiste looks met blauwe mascara