Van nagellak word je dik

Make-up door Elsemieke
Geniet jij elke maand bij de schoonheidsspecialist van een mani of pedi? Of staat zoiets al eeuwen op je to do-list? Think again! Het zou maar zo kunnen dat je favoriete lakje de boosdoener is van die rolletjes op je heupen. 

Volgens een nieuwe studie van the Duke University kan nagellak ervoor zorgen dat je gewicht stijgt. Het blijkt namelijk dat bepaalde nagellakmerken zoals OPI, Sally Hansen en Essie het stofje TPHP bevat, wat je hormonen flink door elkaar schopt. Dit zit ongeveer in de helft van alle nagellakken die er te koop zijn.

Hormonenhuishouding

Van nagellak kan je dus dik worden! We weten allemaal wat er gebeurt als je hormonen alle kant op vliegen… Hallo chocoladereep en hallo nachtelijke bezoekjes aan de McDonalds! Dat wordt dus een snelle check bij je trouwe vriend Google of je je lievelingslakje de prullenbak in kan gooien. De studie toonde ook aan dat de gemiddelde vrouw haar nagels een keer per week lakt. Dan is het kwaad al geschied…
 
Misschien een schrale troost voor alle nagellaklovers onder ons: nagellak is het enige verzorgings- of make-up product in je badkamerkastje dat het TPHP bevat. Al je potjes dagcremes, reinigingslotions en andere smeersels hoef je dus niet aan de kant te smijten. Pfieuw!


 
Check hier of jouw favoriete merk het dikmakende ingrediënt TPHP bevat:
 
Sally Hansen
Maybelline
Essie
OPI
Revlon
Milani
Wet 'N Wild
 
Hoe vaak lak jij je nagels?