Beauty / Lichaam
Lichaam

Slaaptekort? Zo valt het Amerikaanse leger als een blok in slaap

Lig jij regelmatig te draaien en te woelen ’s nachts? Kun je nog een heel weiland aan schapen bij elkaar tellen maar lig je dan nog steeds wakker? Girl, we know the problem. Niet kunnen slapen is echt ontzettend frustrerend. Want de volgende nacht lig je weer wakker, bang om niet in slaap te kunnen vallen waardoor je weer gestrest raakt en niet kunt slapen, en en en… Aaargh! Voordat je vanavond weer in paniek schiet over een op de loer liggend kort nachtje, hebben wij misschien de oplossing voor je!

Blijkbaar bestaat er dus een methode die je helpt om binnen twee minuten in slaap te vallen. De  methode zou veelal gebruikt worden in het Amerikaanse leger en bestaat uit vier stappen. Militairen zouden de truc gebruiken als ze op plekken moesten slapen waar je niet 1 - 2 - 3 in slaap kunt sukkelen. 

Dus, hoe kun je dan binnen twee minuten in dromenland zijn? Komt ‘ie.

  • Ontspan je hele gezicht, en dus ook je tong, kaken en de spieren rond je ogen.
  • Laat je schouders zoveel mogelijk hangen, gevolgd door je boven- en onderarm. Laat ze compleet ontspannen. Doe eerst je ene arm en dan de ander.
  • Adem uit, ontspan je borstkas, daarna je benen (van je dijen naar beneden).
  • Probeer 10 seconden lang je koppie helemaal leeg te krijgen, en daarna visualiseer je jezelf in een van de volgende situaties:
    • Je ligt in een kano te dobberen op een rustig meer met niets meer dan een helderblauwe lucht om je heen.
    • Je ligt in een zwarte fluwelen hangmat in een pikkedonkere kamer.
    • Je herhaalt 10 seconden lang ‘niet denken niet denken niet denken’ tegen jezelf in je hoofd.

Nog niet overtuigd? Het is misschien toch het proberen waard, want de techniek werkt naar verluidt bij 96 procent van alle mensen die het zes weken lang geprobeerd hebben. Toch maar eens proberen…?

Lees ook: Deze simpele 2-secondentest vertelt je of je genoeg drinkt

Foto door Gregory Pappas via Unsplash