Nagelstudio dicht? Zo krijg je sterke lange nagels

Lichaam door Chloe

Kappers, schoonheidsspecialisten en nagelstudio’s zijn gesloten. Nou kunnen we zelf wel wat improviseren met een kappersschaar en maskertjes, maar als het op onze nagels aankomt wordt het toch wat lastiger. Als je bijvoorbeeld altijd gelnagels hebt kost het aanschaffen van de benodigdheden namelijk al een rib uit je lijf. Daarom is dit de perfecte tijd om afscheid te nemen van al die nepnagels. Zo krijg je zelf sterke lange nagels.

sterke lange nagelsLees ook: Rode lijntjes onder je nagel? Dit betekent het

Gezonde nagels

Weet je nog de eerste keer dat je naar de nagelstudio ging en je nagels nog dik en sterk waren? Tja, daar is nu na jaren gellak of nepnagels nog maar weinig van over. Je nagels zijn inmiddels net zo dun als een A4’tje en daarom blijf je maar teruggaan naar de nagelstudio. Je begrijpt natuurlijk zelf wel dat dit het alleen maar erger maakt. Tijd om af te kicken dus. Door niet meer steeds naar de nagelstudio te rennen bij het kleinste stukje uitgroei blijven je nagels gezond en zo krijg je dus vanzelf mooie, lange nagels. Gratis en voor niets.

Tips voor langer sterke nagels


Gezonde voeding

Inmiddels weten we wel dat een gezonde voeding invloed heeft op bijna alles in ons lichaam. Onze nagels zijn hier dus geen uitzondering van. Zorg dus dat je gezond eet en let met name op de volgende voedingsstoffen: proteïne, antioxidanten, calcium en zink. Deze stoffen zorgen onder andere voor de aanmaak van keratine: een eiwit waar je nagels van gemaakt zijn. Verder kan je kiezen voor supplementen vitamine B8. Deze vitamine zorgt ervoor dat je nagels sterker worden.

Handverzorging

Gebruik een vocht inbrengende handcrème of nagelriemolie. Gezonde nagelriemen zijn namelijk erg belangrijk. Als je nagelriemen sterk zijn, zal de nagel die hieruit groeit dat ook zijn. 

Gebruik een basecoat

Wil je toch een leuk kleurtje op je nagels? Begin dan eerst met het aanbrengen van een basecoat. Dit zorgt er niet alleen voor dat je nagellak langer mooi blijft, maar beschermt ook je nagel van bepaalde stoffen in je nagellak. Ook is het belangrijk je nagels regelmatig te laten herstellen. Even een paar dagen geen nagellak is dus geen schande. Mocht je toch echt een kleurtje op je nagels willen, kies dan voor een nagellak die je nagels verzorgd.

Chemische stoffen

Chemische stoffen die bijvoorbeeld in hardnekkig afwasmiddel zitten kunnen je nagels erg kwetsbaar maken. Vermijd deze dus zoveel mogelijk. Ook aceton is een echte boosdoener. Dit zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke oliën van je nagels worden verwijderd waardoor ze dus sneller zullen breken. Kies dus voor een nagellakremover zonder aceton.

Weg met die nagelschaar

Zie je ook vaak van die losse lagen bovenop je nagel? Dit kan komen door het knippen van je nagels. Je nagels bestaan namelijk uit meerdere lagen en door ze te knippen kunnen deze lagen dus los van elkaar komen. Kies daarom voor een nagelvijl. Hierbij is het wel belangrijk dat je steeds één kant op vijlt. Anders kunnen je nagels alsnog gaan splijten.

 
Beeld: iStock

Lees ook: Welke kleur nagellak past het beste bij jouw huid?