Jonge kinderen bang gemaakt door gruwelijk WhatsApp-'kettingbericht'

De maatschappij door Annelot

Tegenwoordig is een mobiele telefoon niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van kinderen. En daar hoort ook internet bij. Helaas komen ze daardoor nog wel eens met dingen in aanraking waar ze eigenlijk nog te jong voor zijn. Zo ook bij de kinderen van Peggy van den Berg uit Spijkenisse. Haar zoontje van 12 en dochter van 10 ontvingen namelijk WhatsApp-berichtjes, waarin gruwelijke dingen werden gezegd. Daar schrokken ze zo van dat ze alarm sloeg.

In het bericht zegt een jongetje van acht dat hij op een verschrikkelijke manier is doodgegaan en dat hij zijn pijn aan anderen wil laten voelen. Degene die het bericht ontvangt, moet het naar 15 personen doorsturen, want anders vinden ze het hoofd van hun moeder op de wasmachine of overkomt henzelf iets ergs. “Voor kinderen is dit echt horror”, vertelt Peggy aan het Algemeen Dagblad. “Het wordt als kettingbrief in groepsapps doorgestuurd. Ik hoorde van een buurvrouw dat haar zoontje er niet van kon slapen.”

Volgens de politie is aangifte doen voor dit soort ‘horror-appjes’ nutteloos. Er zit geen bedreiging, dus kunnen ze er niets mee. Wel adviseren ze ouders om er met hun kinderen over te praten en vooral rustig te blijven.

Lees ook: Bevallen in de lucht: deze nationaliteit krijgen vliegtuigbaby's