27% van de jonge vrouwen tolereert seksueel misbruik tijdens uitgaan

De maatschappij door Sabine
 
Tijdens een avondje uit komt het weleens voor dat een grijpgrage dronkaard in je billen knijpt. Een flinke klap zou hem leren, maar uit onderzoek blijkt dat een kwart van de vrouwen seksueel misbruik tolereert tijdens het stappen.   
 
Eerder deze week bleek al dat 1 op de 5 vrouwen slachtoffer wordt van verkrachting, maar ook seksueel misbruik tijdens het uitgaan komt ontzettend vaak voor. Zelfs zo vaak, dat vrouwen er tijdens een avondje stappen niet eens meer van opkijken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een kwart van de vrouwen over zich heen laat lopen tijdens een avondje uit. Huffington Post meldt dat meer dan een kwart van de jonge vrouwen in het Verenigd Koninkrijk het tolereert als zij seksueel wordt misbruikt tijdens een avondje uit of als iemand een ongepaste opmerking maakt. 

 
Er niet van opkijken 
Aan het onderzoek van Alcohol Education Charity Drinkaware (AECD) deden meer dan 1000 vrouwen mee tussen de 18 en 24 jaar. Een derde van hen gaf aan dat zij tijdens het uitgaan weleens ongewenst waren betast. Slecht 20% van de geënqueteerden gaf aan verbaasd te zijn dat dit gebeurde, waaruit blijkt dat 80% er niet van opkijkt.
 
Ook al denkt een hitsige kerel dat hij best even een mooie dame op haar billen kan meppen, het kan een behoorlijke impact hebben op een jonge vrouw. Bijna driekwart van de vrouwen gaf tijdens het onderzoek aan dat zij zich smerig voelde nadat een man haar ongewenste aandacht had gegeven. En kwart van de vrouwen werd zelfs bang na zo'n voorval. 
 
Ook mannen
Aan het onderzoek van AECD deden ook mannen mee en hieruit bleek dat niet alle uitgaande mannen boosdoeners zijn. 11% van de mannen gaf zelfs aan dat ook zij tijdens het stappen weleens ongewenst waren betast. Ook wij kunnen er dus wat van...

 
Dit soort ongewenste aandacht kan een avondje stappen flink verpesten. Het kan er zelfs voor zorgen dat je het nachtleven voortaan vermijdt. Elaine Hindal van AECD vindt dat jonge mensen van een avondje uit moeten kunnen genieten zonder bang te zijn voor seksueel misbruik. “Dronken zijn is geen excuus om iemand seksueel te misbruiken of om iemand te intimideren.” 
 
Ben jij weleens lastiggevallen tijdens een avondje uit? En wat deed je toen?