ZeBlundert: dit zijn jullie gênantste blunders op Koningsdag

De maatschappij door Annelot

Tijdens Koningsnacht en -dag is het in heel Nederland feest. De koning is jarig en dat móet goed gevierd worden. Dat levert vaak onvergetelijke momenten op, die soms ook best gênant zijn. Elke week delen een aantal van onze lezeressen hun blunders. Deze keer biechten vijf lezeressen hun ergste schaammomenten tijdens Koningsdag op:

Karin (27): “Tijdens een huisfeestje van een vriendin op Koningsdag, was ik mijn vriend kwijt. Ik had overal gezocht en de laatste optie was in de schuur. Ik deed de deur open en daar zat hij, heel intiem met een meisje op zijn schoot. Ik begon te schelden en liep kwaad weg. Maar toen ik in de keuken kwam, stond daar mijn vriend. Hij zat gewoon met de ouders van mijn vriendin te praten en helemaal niet in de schuur te zitten. Oeps!”

Evy (26): “Een jaar of acht geleden vierde ik samen met een vriendinnetje Koninginnedag. We hadden flink gedronken en gefeest en strompelden de kroeg uit. Op het plein stond een politieauto waar wij in een melige bui op onze knieën naartoe kropen. Mijn vriendin trok de deur van de auto open en ik sprong naar binnen. Keihard gilde ik 'BOEH!!'. Man o man, ik heb een kerel nog nooit zo erg zien schrikken. Hij kon het niet echt waarderen, maar wij lagen helemaal dubbel. Helaas kregen we daarna wel een ontzettende preek op de achterbank.”

Kristy (31): “Op Koningsdag liep ik door de stad terwijl ik aan het bellen was met een vriendin. We hadden afgesproken om samen naar een feestje te gaan. Plotseling raakte ik helemaal in paniek. Ik voelde in mijn tas en jaszakken, op zoek naar mijn telefoon. Gestrest vertelde ik aan mijn vriendin dat ik mijn mobiel kwijt was. Het bleef even stil aan de andere kant, totdat ze keihard begon te lachen. Ik reageerde eerst geïrriteerd, maar na een minuut snapte ik hoe dom ik was. Dit moet ik elk jaar weer aanhoren…”

Amanda (25): “Ik had op Koningsnacht flink gezopen en was op Koningsdag heel erg brak. Toch stapte ik in de trein richting Amsterdam. Maar net op het moment dat de deuren dicht gingen, werd het zwart voor mijn ogen. Ik werd onwijs misselijk en móest even zitten, maar het was heel erg druk in de trein. De grond leek me de beste optie, dus daar ging ik zitten. Ik probeerde uit alle macht om niet over mijn nek te gaan. Dat ging redelijk, totdat de trein van spoor wisselde. Mijn maag keerde zich om en ik kotste over heel wat schoenen heen. Een vrouw riep nog: ‘Conducteur! Er is hier iemand niet goed geworden’. Heel aardig, maar ik schaamde me kapot. Gelukkig had ik nog wat zakdoekjes in mijn tas die ik uitdeelde om de ondergekotste schoenen mee schoon te maken.”

Melissa (31): “Toen ik een jaar of veertien was, stond ik samen met mijn zus op een rommelmarkt spullen te verkopen. We hadden van te voren de zolder leeggetrokken en hadden een hoop troep verzameld. Zo ook een oude lamp, waar na een kwartiertje op de markt al iemand met veel interesse naar stond te kijken. Wij waren door het dolle heen toen we de lamp voor 50 euro hadden verkocht en vertelden dat ’s avonds vol trots aan onze ouders. Mijn moeder trok wit weg en vroeg om welke lamp het precies ging. Toen bleek dat dit een hele dure lamp was die ze van haar oma had geërfd. Ze is daar nog steeds verdrietig over."

Lees ook: ZeBlundert: dit zijn jullie gênantste Facebook blunders