Vijf tips voor een regenachtige Koningsdag

De maatschappij door Annelot

Het weerbericht voor 27 april voorspelt niet veel goeds. Houd maar vast rekening met buien, kou en een harde wind die het voor je gevoel nóg kouder maakt. Gelukkig laat het zonnetje zich af en toe wel zien, maar de kans is groot dat je natgeregend wordt. Wat je dan kunt doen om Koningsdag tóch te vieren? Wij selecteren vijf dingen voor je:

1. Regenjas aan en gaan

Je kunt je wat aantrekken van de weersvoorspellingen, of gewoon waterdichte kleding aantrekken en gaan. Als je goed voorbereid gaat, komt het helemaal goed. En desnoods duik je even ergens naar binnen voor een warm drankje als het buiten pijpenstelen regent.  

2. Huisfeestje

Heb je geen zin om te verzuipen tijdens festival of party? Geef thuis een feestje! Maak lekkere hapjes klaar, zet de muziek aan en haal de partytent uit de schuur. Dresscode: oranje.

3. Kroegentocht

Elke stad heeft ze: donkerbruine kroegen. En terwijl jij de ene in en de andere uit rolt, heb je geen idee hoe het slecht het weer buiten is. Lekker meezingen met foute hits en bitterballen eten! Wat wil je nog meer?

4. Naar de koning

Als echte Koningsdag die-hard ga je natuurlijk naar de plaats waar de koning is. Dat is dit jaar Tilburg en laat je daar nou net iets héél cools kunnen doen: hallóó dineren in een overdekt reuzenrad met uitzicht over de stad.

5. Overdekte rommelmarkt

Je hoeft echt niet met je kleedje in de regen te zitten. Op de Pier in Den Haag is er bijvoorbeeld een overdekte vrijmarkt. En op de NDSM-werf in Amsterdam wordt de grootste kindervrijmarkt van Amsterdam georganiseerd.

Lees ook: Foto's: Koningin Maxima was bij ons op de redactie