Kale Barbie voor kankerpatiëntjes

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Fabrikant Mattel zal aan het eind van 2013 een kale versie van de populaire Barbie op de markt brengen. Op deze manier willen de oprichters jonge kankerpatiëntjes een hart onder de riem steken bij hun strijd tegen deze ziekte.

Moeders Jane Bingham en Rebecca Sypin, die allebei een dochter hebben met kanker, kwamen op het idee van een kale Barbie. De vrouwen denken dat een kale versie van deze pop therapeutisch werkt en de kaalheid ?normaal? kan maken. Afgelopen januari startten zij de Facebook-pagina 'Beautiful and Bald Barbie: Let's see if we can get it made' en binnen een aantal maanden hadden de twee meer dan 150.000 likers. Fabrikant Mattel was in het begin erg sceptisch over het idee, maar is nu alsnog overstag gegaan.

De nieuwe pop zal een goede vriendin zijn van de echte Barbie. De pop zal haar eigen pruiken, hoeden, sjaals en andere accessoires krijgen. Op deze manier kunnen de zieke kindjes haar helemaal aankleden zoals zij zelf willen.

De Barbies zijn niet te koop in speelgoedwinkels, maar worden gedoneerd aan Engelse kinderziekenhuizen. "We hebben besloten om de poppen niet te verkopen in de winkels, maar geven ze liever direct aan de kinderen die het meest kunnen profiteren van deze unieke speelervaring", aldus een woordvoerder van Mattel.

De oprichters zijn natuurlijk heel erg blij dat er een kale Barbie komt, maar hadden de pop toch liever ook in de winkels gezien. "Er wordt zomaar aangenomen dat kale mensen ziek zijn en in hun bed moeten blijven. Dat stigma willen we blijvend veranderen", aldus moeder Jane.

Wat vind jij van dit initiatief: zou jij ook wel een kale Barbie in de winkels zien liggen?