We zoeken gemiddeld tien minuten per dag naar kwijtgeraakte spullen

De maatschappij door Ze.nl

Sleutels, telefoon of portemonnee, er gaat haast geen dag voorbij zonder dat je één van deze dingen kwijt bent. Uit onderzoek is gebleken dat mensen elke dag minstens tien minuten bezig zijn met het zoeken van hun spullen.

Veel mensen gooien wanneer ze thuis van werk komen hun spullen ergens in de woning neer, maar waar precies dát weten ze de volgende ochtend vaak niet meer. En wat doe je op zo'n moment? Juistem, je keert je hele woning om! Met resultaat: de hele inhoud van je tas op de tafel, alle kussens van de bank op de grond en alle keukenkastjes open...

Uit Engels onderzoek onder 3000 mensen is gebleken dat mannen vaker dingen kwijt zijn dan vrouwen. Spullen die het eerste zoek raken zijn mobiele telefoons, sleutels, brieven, paspoorten, brillen, portemonnees, borstels en kleding. Per dag raken mensen gemiddeld negen dingen kwijt. Over een heel leven zijn dat bijna 200.000 items waar we in totaal zo'n 153 dagen naar zoeken!

De meeste spullen raken mensen in hun woning kwijt, maar ook op het werk of in de auto wordt er vaak naar zoekgeraakte dingen gezocht. De meeste mensen geven hun slordigheid of hun slechte geheugen de schuld voor deze dagelijkse zoektochten.

Ben jij vaak spullen kwijt?