Fitnessmodel Britanny (27): ‘Ik haatte mijn lichaam zo erg dat ik dood wilde’

Sport & gezondheid door Laura

Dat dun en mooi zijn en een perfecte Instagramfeed geen garantie zijn voor geluk, bewijst het openhartig verhaal van Britanny maar weer. Een strak lichaam, een man, kindje. She has it all, zou je denken. Wat haar ruim 35k volgers niet wisten is dat de 27-jarige fitnesstrainer zwaar depressief was.

“Er was een tijd dat ik dood wilde, ik wilde niet meer leven. Ik wilde ontsnappen. Wegrennen, verdwijnen. Ik wilde mezelf niet zijn vanwege mijn lichaam. Ik haatte het omhulsel dat mij door het leven bracht zo erg dat ik niet meer wilde bestaan. Het voelde alsof ik niet kon ontsnappen aan de val waar ik mentaal en fysiek in was gevangen.”

In een uitgebreide Instagrampost schrijft ze over haar worstelingen met haar mentale gezondheid en lichaamsbeeld. Op de foto poseert ze blij en uitgelaten in haar ondergoed met haar dochtertje Milena. “Als ik deze foto vroeger had gezien, had het me verwoest. Het was namelijk nooit goed genoeg. Mijn enige doel in het leven toen was om de - in mijn ogen - aantrekkelijkere, dunnere versie van mezelf te worden, omdat ik dacht dat mensen me dan leuk zouden vinden. Dan zou ik zelfverzekerd en gelukkiger zijn en vrij van mijn zelfhaat en mentale problemen.”

“Dit weekend werd ik geconfronteerd door wat triggers van mijn oude ik en dat gaf me tijd om te reflecteren hoe ver ik ben gekomen. Hoeveel geluk ik heb gehad dat ik de leiding over mijn leven hebt genomen en hulp heb gezocht die ik echt nodig had. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik de man van mijn dromen heb ontmoet die mij steunt door de moeilijkste tijden door deze intense mentale reis.”

“Ik ben gezegend met een mooie dochter die mijn wereld heeft veranderd. Ze heeft mij een doel gegeven en een reden om voor eens en altijd van mezelf te houden en te stoppen met focussen om de spiegel. Door te leren houden van wie ik ben en een doel te hebben, houd ik van mijn lijf. Ik heb respect voor mijn lichaam die mij in staat stelt om te lopen, rennen en baren en die ervoor zorgt dat ik mijn dochter kan vasthouden.”

“Nu ik zie dat er meer in het leven is, ben ik voor eeuwig dankbaar dat ik mijn mentale ziekte niet liet winnen. Als ik dat wel had gedaan was er geen Milena en een wereld zonder haar zou een wereld zonder sprankeling zijn.”

Lees ook: Onzeker? Vier leuke manieren om zelfverzekerder te worden