Hoe wij vrouwen onszelf écht zien

Lichaam door Karin
Wij vrouwen staan erom bekend dat we heel kritisch op onszelf zijn. Onze benen zijn te dik, onze borsten te klein and so on. Dove brengt ons nu het confronterende bewijs hoe bizar kritisch we op onszelf zijn en hoe anderen ons zien.
 
Hebben wij vrouwen - in negatieve zin van het woord - een vertekend beeld van onszelf? JA! De nieuwe Dove campagne laat ons het bewijs zien aan de hand van compositietekeningen die werden gemaakt. Forensisch onderzoeker Gil Zamora maakte zeven tekeningen van zeven vrouwen die hij niet zag, maar die zichzelf aan hem beschreven. Deze vrouwen hebben allemaal een andere leeftijd en achtergrond.
 
In onderstaande video die is opgenomen voor de nieuwe campagne van Dove, hoor je de vrouwen dingen zeggen als ?mijn moeder vertelde me dat ik een redelijk brede kaak heb?, ?ik heb een vrij groot voorhoofd? en ?ik heb een wat dikker, ronder gezicht?.
 

Beschrijvingen
Volgens Kela Cabrales, een 40-jarige lerares die in de video te zien is, wist ze echt niet wat er aan de hand was en wat het doel was van de opdracht. ?Ze vroegen me om mezelf te beschrijven aan de hand van neutrale termen, feiten en beschrijvingen?, vertelt ze aan Huffington Post.
 
Eerder op de dag was de vrouwen gevraagd om tijd te spenderen met vreemden, er was alleen niet verteld waarom. De onbekenden werden later één voor één in een kamer gebracht met onderzoeker Gil, en gevraagd om de vrouw te beschrijven die eerder zichzelf beschreef aan de onderzoeker. De twee tekeningen werden naast elkaar gelegd en het contrast was groot.

Dove is natuurlijk een commercieel bedrijf en het filmpje is vrij zoetsappig, maar tegelijkertijd zet het je wel aan het denken...

Bekijk hieronder het filmpje.

 
Hoe kritisch ben jij op jezelf?