Dit is het perfecte ontbijt als je je down voelt

Psyche & spiritualiteit door Sabine

Een offday kan de besten overkomen. Een dag waarop je nergens zin in hebt en je alles gewoon heel stom vindt. In eten heb je op dat moment misschien helemaal géén zin, maar er is een ontbijtje dat je beter kan helpen voelen en het is nog lekker en makkelijk ook. 

Uit onderzoek is gebleken dat Omega-3, aminozuur, Vitamine B, Vitamine D en mineralen bijdragen aan een goede mentale gezondheid. Voedingsdeskundige Melissa Brunetti stelde aan de hand van deze gegevens het perfecte ontbijt samen als je even uit je hum bent. Brood van gekiemd graan met daarop geprakte avocado en eieren is volgens haar het beste om dan te eten in de ochtend. Ei bevat aminozuur, Omega-3, Vitamine D en vetzuren wat volgens haar het geheim is om beter te worden.

De voedingsdeskundige verklaart dat ons brein voor 60 procent uit vet bestaat en dat vetten in ons dieet daarom erg belangrijk zijn. Natuurlijk kan een dipje niet zomaar verholpen worden met eten, maar voeding kan wel een enorme impact op onze gezondheid hebben.