Stellen die samen schoonmaken hebben vaker seks

Intiem door Mariëlle

Het tijdperk waarbij het enige recht van de vrouw het aanrecht was en de man de familiewinst binnensleepte zijn we al lang voorbij. Vrouwen werken ook, dus mannen mogen ook hun handen laten wapperen in het huishouden. Die mannelijke Mien Dobbelsteen-taferelen vinden we blijkbaar maar wat aantrekkelijk, want met zulke mannen aan onze zijde duiken we vaker het bed in.

Niet in elk huishouden zijn de taken zo netjes verdeeld. Volgens onderzoekers van de Georgia State University zijn er drie soorten huishoudens: gelijkwaardige huishoudens, conventionele vrouwenhuishoudens en moderne mannenhuishoudens. De eerste spreekt voor zich, daar zijn de huishoudelijke taken eerlijk verdeeld, bij de tweede is het vooral de vrouw (meer dan de helft) die de bezem door het huis haalt en in de laatste is de man aangewezen op meer dan de helft van het huishouden.

Naast dat het voor jou zelf waarschijnlijk relaxter is (je krijgt niet alle taken op je bordje en je hoeft je niet schuldig te voelen dat de ander meer doet) kun je toch beter voor het gelijkwaardige huishouden gaan. Stellen die evenveel doen in het huishouden hebben gemiddeld 6,8 keer seks per maand. Dat is een half keer meer dan stellen in vrouwenhuishoudens en het is zelfs twee keer zoveel als in een mannenhuishouden. En die mindere hoeveelheid bedkunsten schijnt allemaal de oorzaak te zijn van ontevredenheid over de oneerlijke verdeeldheid der huishoudelijke taken.

Conclusie: hoe gelijkwaardiger de verdeling in het huishouden is, hoe meer seks je hebt in je relatie. Dan weet je wat jullie te doen staat: poetsen, poetsen, poetsen.

Bron, bron, bron, bron