Wedden dat je dit niet wist over ballen?

Intiem door Mariëlle

Dat klokkenspel, daar beneden, daar tussen z'n benen. Wat weet je daar nou eigenlijk van? Niet zoveel hè? Gaan we verandering in brengen. En wel nu! Want dat rare gebungel daar, dat vráágt om meer info.

1. Het woord avocado is afgeleid van het Azteekse woord voor testikel.

2. Het woord testikel is ook weer afgeleid: van het Latijnse woord testis. Testis betekent getuige en de balzak is hiernaar vernoemd, omdat heel, heel lang geleden mensen soms hun hand op de testikels van een andere man legden bij het afleggen van een eed. Heel raar. In de Romeinse tijd legden mannen hun rechterhand op hun ballen voordat ze in de rechtbank een getuigenis aflegden.3. In de middeleeuwen zouden ze gedacht hebben dat de rechterbal mannelijke zaadcellen produceerde en de linkerbal zou vrouwelijke mensjes bezorgen. En daarom gaat het gerucht dat ze de linker zaadbal afhakten, echt zo gemeen, die mensen hadden vast geen idee wat voor een evolutionaire sprint vrouwen zouden trekken.

4. Balzakken maken elke dag 200 miljoen zaadjes aan. Denk hier nog maar eens aan als je denkt dat 'voor het zingen de kerk uitgaan' veilig is.

5. Dit punt is echt horror (u bent gewaarschuwd): in de 16e eeuw mochten vrouwen nog niet zingen in de kerk. Maar ze wilden in kerken wél hoge stemmetjes horen. Wat deden ze toen? Ze sneden bij jongens de ballen eraf voordat ze de baard in de keel kregen. De stem zou daardoor hoog blijven.

6. De maat van de ballen verdubbelt tijdens de seks.

7. Waarom bungelen die dingen eigenlijk buiten het lichaam? De koelere temperatuur verbetert de zaadproductie.

8. Bij de meeste mannen hangt de linkerbal lager dan de rechterbal.

Bron, bron, bron, bron