5x originele warme chocolademelk met alcohol

Eten door Vrouwen redactie

De volgende chocolademelkvariatie’s zijn hartverwarmende cocktails die de nodige alcohol bevatten. Het zijn wel aardige caloriebommetjes, dus drink ze ook for your waistline’s sake met mate. Cheers!

1. Munt & tequila
Voeg een shot tequila en een shot pepermunt schnapps toe aan een glas warme chocomel. Maak het af met een blaadje verse munt. Niet teveel van drinken als je nog naar beneden moet skiën, overigens.



2. Hazelnoot-chocolademelk
Voeg shotglas Frangelico likeur toe aan een glas warme chocolademelk. Voor een echte kick doe je er ook nog een scheut cognac bij. Maak af met een fikse toef slagroom.



3. Rode wijn-chocolademelk
Het klinkt als een gekke combinatie, maar als druiven en chocola samen kunnen dan kunnen rode wijn en chocolademelk dat toch ook? Hou een 50/50 verdeling aan. Gebruik voor de afwisseling ook eens gluhwein in plaats van rode wijn, zeker tijdens de feestdagen.



4. Sinaasappel-chocolademelk
Omdat sinaasappel en chocola een match made in heaven zijn, kun je prima een beetje sinaasappellikeur toevoegen aan een glas warme chocolademelk. Een shotglas Grand Marnier doet wonderen! Maak het af met een gekarameliseerde sinaasappelschil bovenop een toefje slagroom.



5. Marshmallow chocolademelk
Er bestaat een variant vodka van Smirnoff die een marshmallowsmaak heeft, maar als je die niet op de kop kunt tikken is een wodka met vanillesmaak ook een goede optie voor deze chocococktail. Voeg behalve een shotglas wodka ook een shotglas Bailey’s toe.

Bron, bron, bron, bron, bron.