Recept: Gezonde zalmrolletjes

Eten door Redactie Ze.nl
Je zit op de bank met een lekker wijntje en je lover naast je. Toch mis je nog iets; een gezonde snack. De oplossing? Deze zalmrolletjes, die je tevens als voorgerecht kunt maken. Lekker en gezond!

Wat heb je nodig?


(voor 8 personen)
  • 8 vellen rijstpapier (22 cm, te koop bij een toko)
  • 200 gr. gerookte zalm in plakken
  • 1 komkommer
  • 3 worteltjes
  • eikenbladsla of krulsla
  • een flinke bos bieslook
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • 1 eetl. fijngehakte munt
  • paar takjes koriander
  • 1 limoen

Hoe maak je het?
  1. Was en droog de sla, schrap de wortels en snijd deze in zeer dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd met een dunschiller sliertjes van de komkommer. Stop waar de zaden beginnen, draai 'm dan een slag.
  2. Snijd de bieslook doormidden en verpak deze in aluminiumfolie. Neem een grote pan en vul deze met een laagje warm water van 3 centimeter. Week 1 vel rijstpapier in het water, dit duurt ongeveer 15 seconden. 
  3. Pak wat sla en leg dit op het rijstblad, daarna doe je er de komkommer, de wortel en de bieslook overheen. Bedek dit met een plakje gerookte zalm en strooi er wat dille en/of munt overheen en een paar blaadjes koriander.
  4. Sprenkel er tot slot wat limoensap over en rol het stevig op. Maak het sluitrandje desnoods wat natter als het niet blijft plakken. Snijd de onder- en bovenkant recht en verdeel het rolletje in vier gelijke delen.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.