Actief tijdens je kantooruren

Lichaam door Vrouwen redactie

Als je lekker lui de hele dag op kantoor kunt zitten, is dat nog niet eens zo slecht. Maar toch heeft een kantoorbaan ook zijn nadelen. Zoals ‘s winters in het donker weggaan en in het donker thuiskomen. Een ander groot nadeel is dat je eigenlijk de hele dag zit en daar uiteindelijk best moe van wordt. Lees onderstaande tips om de dag iets actiever door te komen.

Neem de trap in plaats van de lift.

Tijdens het plegen van een telefoontje kun je heel gemakkelijk even wat rondlopen. Je doet iets nuttigs en als je klaar bent met bellen, ben je toch even weggeweest wat daarna zorgt voor een actievere werkhouding.

Vervang je bureaustoel door een exercise bal, want zelfs zitten kun je actief doen en ze zijn nog goed voor je houding en rug ook.

Ga zo af en toe eens een glaasje water halen, ook al heb je geen dorst. Veel water drinken op een dag is goed en je loopt ook weer een stukje. Win win situatie.

Als je nou echt geen tijd hebt om te lopen, kun je zelfs je spieren trainen achter je bureau, zonder dat je collega’s het doorhebben! Kijk hier voor enkele oefeningen.

Bron,bron,bron,bron,bron,bron