Keahnee (24) had een cyste van 5 kilo: 'Ik leek 9 maanden zwanger'

Lichaam door Michelle Bakker

Je ziet eruit alsof je 9 maanden zwanger bent, totdat blijkt dat je een cyste van bijna vijf kilo met je meedraagt. Het overkwam de 24-jarige Keahnee uit Nieuw-Zeeland. “Het leek wel of ik bevallen was van een alien”. 

Cyste op haar eierstokken

Twee jaar geleden was het toen Keahnee Tioke er bij de dokter achterkwam dat ze een cyste op haar eierstokken had. De cyste had een grootte van een golfbal en werd direct verwijderd door middel van een drain. Na deze operatie ging Keahnee weer snel aan het werk, zo vertelt ze aan DailyMail. “Na zes maanden ging het mis. De pijn die ik voorheen had kwam terug.” Keahnee had toen nog geen idee dat haar grootste strijd nog geleverd moest worden.

Toen Keahnee herhaaldelijk naar de dokter ging, werd zij meerdere keren naar huis gestuurd met dezelfde verklaring: de pijn zou een gevolg zijn van de genezing. Zelfs toen haar buik begon te zwellen, werd ze weggestuurd. “Ze dachten dat ik coeliakie had, ik moest een speciaal dieet gaan volgen.”

Voetbal

Maar haar buik bleef zwellen en de 24-jarige Nieuw-Zeelandse begon te denken dat ze zwanger was, maar na een test bleek ook dit het niet te zijn. Inmiddels was de zwelling zo groot als een voetbal en werd ze eindelijk doorgestuurd naar een ziekenhuis. Daar kwam de aap uit de mouw: Keahnee bleek een 30 centimeter grote cyste te hebben van maar liefst 4,9 kilo. Direct moest ze onder het mes voor een operatie die 50% kans van slagen had.

Gelukkig verliep die operatie goed, waarbij een eierstok verwijderd moest worden. “Het leek net of ik bevallen was van een alien!” Had ze twee weken langer gewacht, dan had ze het naar alle waarschijnlijkheid niet overleefd.

Boos

De doktoren adviseren Keahnee nu binnen vijf jaar aan kinderen te beginnen, voordat ze ook de andere eierstok zullen verwijderen. “Ik wil zeker kinderen, maar nu nog even niet. Daar ben ik nog niet klaar voor.” Hoewel Keahnee nog steeds boos is dat haar pijn al die tijd niet serieus werd genomen, is ze blij dat ze nog leeft. “Ik geniet van elk moment.”

Lees ook: Esmeralda (26) heeft Lichen Sclerosus: 'Mijn vagina verminkt zichzelf'