Win: SodaStream t.w.v. €149,99

Eten door Vrouwen redactie

Zoals je weet zijn frisdranken niet de meest gezonde dorstlesser onder de zon. Maar soms wil je gewoon een verfrissend lekker drankje, zonder alcohol en mét een goede smaak. Dan is frisdrank eigenlijk gewoon het enige waar je zin in hebt. Wat nou als je zelf frisdrank zou kunnen maken, zodat je zelf kunt bepalen hoe zoet je je frisdrank maakt en welke smaak je krijgt? Dan kun je bijvoorbeeld zoetstoffen toevoegen in plaats van suikers, zodat je zelfs een volledig natuurlijke en suikervrije frisdrank kunt maken.

De makers van de SodaStream dachten precies hetzelfde. Ze ontwikkelden een apparaat waarmee je zelf een eigen frisdrank kunt maken, door een siroop naar keuze te mengen met al dan niet koolzuurhoudend water. De machine combineert een sterke CO2-cilinder met een strak uiterlijk, zodat je met één druk op de knop een glas custom made frisdrank in je hand hebt. Wij mochten er eentje testen op kantoor en kunnen je vertellen dat het dringen was voor de SodaStream. Je kunt namelijk kiezen uit 100 verschillende siropen, maar de suikervrije Lemon Lime Light-variant was bij ons zo populair dat die erdoorheen vlóóg.

Wat de SodaStream nog aantrekkelijker maakt is dat de machine de verspilling van plastic flesjes of metalen blikjes tegengaat, doordat je geen frisdrank meer hoeft te kopen. Wist je dat er jaarlijks maar liefst 460 miljard van die flessen en blikjes gemaakt worden? Als je gewoon leidingwater gebruikt om je frisdrank te maken en een glas gebruikt om uit te drinken - zoals met de SodaStream - zorg je dus dat je geen bijdrage levert aan de levensgrote afvalberg. Wel zo milieuvriendelijk dus, deze manier van frisdrank drinken.

Win: SodaStream t.w.v. €149,99

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De winnaar heeft bericht ontvangen per mail.



Deze winactie loopt t/m 30 augustus. De winnaar krijgt bericht per mail.