Beauty / Lichaam
Lichaam

Yes! Ice cream als ontbijt maakt je volgens dit onderzoek slimmer

Van bepaalde onderzoekjes worden wij heel erg gelukkig! We hebben al eerder geschreven over het feit dat chocola wordt aanbevolen als ontbijt. Het zou enorm veel goede voordelen hebben voor je gezondheid. De pure variant of course. Maar ook ijs heeft een voordeel! 

Vanaf nu kun je je havermout, yoghurt, speltbrood en crackers aan de kant gooien, want volgens culinaire experts zijn zoete ontbijtjes volgend jaar helemaal trendy. Maar dit is niet het goede nieuws dat we jullie willen meegeven. The big news is namelijk dat volgens een Japanse wetenschapper je slimmer kunt worden door te ontbijten met ijs! Ice cream = smartass
Volgens Yoshihiko Koga, professor aan de Tokyo Kyorin Universiteit, zullen mensen alerter zijn en kunnen ze beter presteren zodra ze hun dag beginnen met wat ice cream. Er waren zowel deelnemers die wel ijs kregen en deelnemers die geen ijs kregen. Naderhand moest iedereen wat oefeningen doen op de computer. Het viel Koga op dat de personen die ijs gegeten hadden een snellere reactievermogen hadden en op een betere manier informatie konden verwerken dan de mensen die niks van het heerlijke goedje op hadden.

Je zou denken dat de alertheid komt doordat je brein een ‘shock’ krijgt door het ijs, maar dit is niet het geval. Om er zeker van te zijn liet de onderzoeker een aantal personen koud water drinken. Er was wel wat verbetering wat betreft alertheid, maar de resultaten waren niet zo goed als bij de deelnemers die een ijsje als versnapering hadden gekregen. Het zou ook kunnen door de combinatie van kou en suiker, waardoor men nog een beter concentratievermogen heeft.

Hoe gezond is het werkelijk?
We zijn er alleen nog niet helemaal zeker van of de mentale voordelen kunnen opwegen tegen de rest van je gezondheid. Er moet nog dieper onderzoek gedaan worden om erachter te komen of ijs als ontbijt een langdurige invloed heeft op je mentale verwerking. Maar hey, voor nu is het een heerlijk excuus om wat ijs naar binnen te werken zodra je nog maar net wakker bent. Vergeet er trouwens geen chocola overheen te doen, voor nog meer voordelen.

Zou jij je dag beginnen met een lekker bolletje ijs?