Zo houd jij je vagina schoon

Lichaam door Chiara

Onze vajajay valt in de categorie van meest kwetsbare lichaamsdelen. Daarom is het heel belangrijk dat we onze intieme zone goed verzorgen. Geen enkele vrouw zit namelijk te wachten op een jeukende poes of een ander vervelend kwaaltje!

 

Ons geslachtsdeel heeft als het ware een eigen ecosysteem met een bepaalde pH-waarde. Wanneer deze Ph-waarde uit balans raakt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Schimmelinfecties, blaasontstekingen, overmatige en stinkende afscheiding en andere vervelende pijntjes kunnen ontstaan wanneer het ecosysteem wordt aangetast. Er zijn vele factoren die ons ecosysteem beïnvloeden. Onze menstruatie, zwangerschap, medicatie, voedsel en seksleven bijvoorbeeld. Dat betekent dat we de gezondheid van onze flamoes niet altijd in de hand hebben. Het gevolg daarvan is dat veel vrouwen hun doos daarom juist op de verkeerde manier fris proberen te houden. Zeep is bijvoorbeeld uit den boze, vaginale douches maken het vaak alleen maar erger en speciale doekjes maskeren het probleem ook niet. Het is juist schadelijk voor de gevoelige huid die je tussen je benen hebt zitten! Naast het feit dat jouw pruimpje zichzelf grotendeels schoon houdt, is er een aantal dingen die je kunt doen om je poes fris en fruitig te houden en nare geurtjes en vervelende kwaaltjes te voorkomen; 
 
 

… Was jezelf alleen met water, zeep heeft namelijk een andere zuurgraad dan je vagina. Zeek kan er weer voor zorgen dat jouw pH-waarde de kluts kwijt raakt.
 
… Synthetisch ondergoed is een boosdoener! Draag liever katoenen slipjes, dit is hygiënischer en zorgt ervoor dat het down under goed ventileert. 
 
… Vermijd strakke kleding. Je vagina is een warme en vochtige omgeviving. Laat dit nu net de plek zijn waar bacteriën zich het liefst nestelen. 
 
… Verwissel je maandverband om de twee uur en je tampons om de vier uur. Inlegkruisjes zijn trouwens ook een broedplek voor bacteriën. 
 
… Misschien is dit een beetje cliché, maar veeg van voren naar achteren na een grote boodschap!

... Maak je seksspeeltjes na gebruik schoon met een speciale toycleaner. Er blijven namelijk talloze bacteriën achter op jouw vibo die voor vervelende infecties kunnen zorgen. 

 
… Om vervelende infecties tegen te gaan, is het een must om na een potje seks onder de douche te stappen. Je wilt niet weten hoe veel bacteriën je overbrengt tijdens een sekssessie. 

… En omdat deze bacteriën ook in je plasbuis terecht kunnen komen, maak je natuurlijk eerst een pitstop bij het toilet. Jij wilt toch geen blaasontsteking?


 
… Een natte poes is een ongelukkige poes, omdat dit kan leiden tot vervelende infecties. Zorg daarom dat je niet te lang natte kleding draagt (bijvoorbeeld badkleding) en jij je daar goed afdroogt na het douchen. 

... Tijdens de seks is het juist belangrijk dat je niet droog bent. Dit kan leiden tot scheurtjes in de vagina die weer nare infecties met zich kunnen meebrengen. Goed voorspel of glijmiddel zijn the clue

 
… Drink veel water en houdt rekening met wat je eet. Wil jij weten welk voedsel jouw pH-waarde in balans houdt? Lees dan dit artikel!
 
Zo, naast moeder natuur ben jij weer een aantal tips rijker waardoor jij je lover zonder blikken of blozen kunt laten verdwijnen tussen je benen. 
 
Wat doe jij om je vulva frisjes te houden?