Zo voorkom jij een blaasontsteking

Lichaam door Chiara

Nu het kouder wordt slaan we massaal vitaminepillen en warme kleding in om niet ziek te worden. Maar helaas zijn er meer kwaaltjes die in de herfst en winter vaak optreden  dan alleen griep. Wat dacht je van een blaasontsteking? 
 
Helaas moeten we de komende seizoenen niet alleen rekening houden met het welbekende griepvirus. Want bij afkoeling van het onderste deel van het lichaam, dus vooral in de herfst of winter, kunnen bacteriën sneller naar binnen dringen. Dit leidt dan ook vaak naar een blaasontsteking. Als je hier wel eens mee te maken hebt gehad weet je hoe vervelend het is om continue naar het toilet te moeten gaan, om vervolgens een paar verloren druppels uit je blaas te voelen druppelen. En dan hebben we het maar even niet over de pijn en het branderige gevoel wat daarmee gepaard gaat. Net zoals we het griepvirusje liever niet tegenkomen tijdens deze koude periode, ontwijken we een blaasontsteking ook maar al te graag. 
 
Gezond eten, veel water drinken, weinig stress en voldoende slaap zijn sowieso essentieel voor een goed immuunsysteem. Maar wat jij echt kunt doen om geen blaasontsteking te vangen lees je hier!
 
… Drink minimaal acht glazen water per dag. Ja, dat zijn aardig wat toiletbezoekjes, maar hiermee spoel jij alle bacteriën die verstopt zitten in jouw blaas juist weg! 
 
… Houd nooit, maar dan ook nooit je plas op! Hierdoor krijgen die vervelende bacteriën juist de kans om zich te vermenigvuldigen en heb jij sneller kans op een fikse ontsteking down under
 
… Laat geen druppel hangen. Plas rustig, zonder druk uit te oefenen, je gehele blaas leeg. Zo voorkom jij dat er een bacterie blijft hangen. 
 
… Omdat andere stofjes kunnen zorgen voor een broeikaseffect voor die vervelende bacillen, kun je beter katoenen ondergoed dragen. 
 
… Zorg ervoor dat jij je vajajay fris en fruitig houdt. Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel! 
 
… Plas meteen na het vrijen (met jezelf). Zo plas je de overgedragen bacteriën er namelijk meteen uit na een vrijpartij! 
 
… Veel vitamine C houdt jouw urine zuur en een goede pH-waarde zorgt er natuurlijk voor dat eventuele kwaaltjes ver uit de buurt blijven.
 
… Houd je blaas warm (niet te warm!) en vooral droog. Als jij net door een flinke stortbui hebt gefietst, spring dan meteen onder de douche! 
 
Wij hopen het natuurlijk niet, maar heb je toch pijn bij het plassen, de drang om continue naar het toilet te gaan en pijn in je onderrug- en buik? Dan is het verstandig om even wat urine af te geven bij je huisarts. Je kunt er het beste zo snel mogelijk bij zijn, want een langdurige infectie kan lijden tot koorts en andere vervelende bijwerkingen en zelfs een nierbekkenontsteking. En dat willen we natuurlijk niet hebben! 
 
Heb jij wel eens een blaasontsteking gehad?