Mannen vaker tevreden over huid

Lichaam door Redactie Ze.nl

Huidproblemen
Pukkeltjes, rode vlekjes, eczeem... Maar liefst 90% van de Nederlanders, waaronder 96% van de vrouwen heeft last van huidproblemen. De meest voorkomende problemen zijn een droge huid (43%) gevolgd door onzuiverheden (30%) en rimpels (22%). De meeste mensen krijgen last van huidproblemen door moeheid, stress, ziekte en het gebrek aan zonlicht. Ook alcohol blijkt een grote invloed op de huid te hebben, zo blijkt uit het onderzoek van Nivea, dat onder meer dan duizend mannen en vrouwen werd gehouden.

Verzorging
Bijna de helft van de ondervraagde mannen en vrouwen is niet tevreden over hun eigen huid. Nog niet eens een derde geeft aan trots te zijn op hun huid. Maar bijna 40% van de ondervraagden doet wel hun best om hun huid mooi en gezond te houden. En wat doen we dan om ons zelf zo goed mogelijk te verzorgen? Simpelweg regelmatig wassen, gezond eten, voldoende water drinken en gebruik maken van een huidverzorgingsproduct dat is afgestemd om ons huidtype. Inmiddels weten we allemaal wel dat onze huid het beste goed kunnen hydrateren.

Mannen zijn meer tevreden
Opvallend detail: mannen zijn doorgaans vaker tevreden over hun huid dan vrouwen - zo blijkt uit het onderzoek. Ze geven aan minder last te hebben van huidproblemen. Wel hebben ze gemiddeld meer last van littekentjes dan vrouwen en vaker een vettere huid. In tegenstelling tot vrouwen hebben mannen vaak geen idee welk soort huidtype zehebben.

Ben jij tevreden over je huid? En wat zijn jouw meest voorkomende huidproblemen?