Gewoon lekker thuis: Gezichtsbehandeling DIY

Gezicht door Jet
Scrubben, stomen, maskertje... Er is niets lekkerder dan een uitgebreide gezichtsbehandeling. Jammer dat een bezoekje aan de schoonheidsspecialist niet bepaald goedkoop is. Goed nieuws: Maar je kunt ook gewoon zo'n gezichtsbehandeling thuis zelf doen. Veel goedkoper! Hoe je dat aanpakt in je kleine badkamertje? Dat lees je hier: Do it yourself gezichtsbehandeling, thuis!
 
 
gezichtsbehandeling
 
Gezichtsbehandeling thuis 
Het leven is druk en chaotisch genoeg, daarom is het soms heerlijk om je op te sluiten in de badkamer en voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. Thuis ben je na zo'n gezichtsbehandeling weer helemaal tot rust gekomen, heb je nieuwe energie én ook nog eens een superzacht huidje! Het liefst ga je natuurlijk wekelijks naar een schoonheidsspecialiste, maar helaas je geen geldboom. Daarom is een gezichtsbehandeling in je eigen huis de ideale oplossing. Lees hier hoe zo'n gezichtsbehandeling eruitziet.
 
Gezichtsbehandeling stap 1
Zet allereerst een ontspannen muziekje op en steek eventueel een kaarsje aan voor een ontspannen sfeer voordat je aan je gezichtsbehandeling (thuis) begint. Doe een grote haarband in, zodat al je haar uit je gezicht is. Verwijder je make-up met een reinigingsmelk en zorg ervoor dat je huid helemaal schoon is. Neem je gezicht af met een lauwwarme washand/handdoek. De gezichtsbehandeling kan beginnen!
 
Gezichtsbehandeling stap 2
De tweede stap van je gezichtsbehandeling is alle dode huidcellen te verwijderen door je huid goed te scrubben. Doe dit niet te hard, want anders kan je huid beschadigd raken. Vermijd je ogen en mond en spoel je gezicht goed af met lauwwarm water.
 
Gezichtsbehandeling stap 3
Kook wat water en giet dit in een pan voor het volgende deel van je gezichtsbehandeling thuis op de bank. Voeg enkele druppels van een etherische olie toe en ga er met je gezicht boven hangen (niet te dicht op de pan, maar wat lekker voelt). Doe een grote handdoek over je hoofd heen en stoom zo'n vijf tot tien minuten. Als je een speciaal stoomapparaat hebt, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Droog je gezicht met een handdoek.
 
Doordat je huid zacht is geworden door de stoom, komt nu het leukste gedeeltje van de gezichtsbehandeling: heel voorzichtig wat mee-eters en/of puistjes uitknijpen (wees hier heel voorzichtig mee, anders krijg je alleen maar littekens) met een schone tissue. Je kunt gelijk je wenkbrauwen even snoeien met een pincet.
 
Gezichtsbehandeling stap 4
Tijd voor het genietmomentje van je gezichtsbehandeling thuis om tot rust te komen: een maskertje. Zorg dat deze goed past bij je huidtype en laat je informeren. Breng het masker aan en ga lekker op de bank of op je bed liggen. Sluit je ogen en ontspan. Kijk van tevoren hoelang het masker op je huid moet blijven en zet een wekker: zo hoef je echt nergens op te letten. Je kunt ook een schijfje komkommer op je ogen leggen om je gezichtsbehandeling af te maken, dat werkt verfrissend.
 
Verwijder het masker met een lauwe washand/handdoek en zorg dat alle resten verwijderd zijn. Breng als laatste een voedende nachtcrème aan. En klaar is kees, jouw wekelijkse gezichtsbehandeling is klaar! Je kunt na je gezichtsbehandeling ook de rest van je lichaam verwennen: voeten, handen en nagels of een haarmasker.