Haartrends najaar 2010

Lichaam door Roosmarijn

Wat zijn de haartrends voor dit najaar?
"Dit najaar is de undercut een echte trend. Dit houdt in dat de onderkant van het haar korter is dan de bovenkant (niet opgeschoren, maar geknipt) en dat de bovenkant losjes over de onderkant valt. Dit geeft een stoer effect aan het kapsel." 

Wat zijn de (haar)kleurtrends van dit najaar?
"De kleuren die wij nu veel gebruiken zijn pure kleuren (blond, bruin of donkerder). En daar voegen we subtiele nuances aan toe, zoals de kleuren koper en rood."
 
Door de seizoenswisseling wordt ons haar dunner, doordat we meer haren verliezen. Hoe komt het precies en wat kunnen we hieraan doen?
"Doordat het kouder wordt, trekken onze bloedvaten zich terug, waardoor onze haarvaten minder voeding krijgen en de haren dus gaan uitvallen. Dit kunnen we voorkomen door ten eerste: een goede shampoo te gebruiken die de bloedsomloop bevordert (raadpleeg hiervoor een kapper), ten tweede: een vitamine B-complex te gebruiken, en tot slot: door de hoofdhuid elke dag 20 minuten te masseren, 10 minuten in de ochtend en 10 minuten in de avond."
  
Hoe voorkom je dat je kapsel wordt verpest door wind en regen?
"Heel spijtig: het enige goede antwoord op deze vraag is: liever niet naar buiten gaan. Er is nog wel een andere oplossing, maar die vergt wel erg veel onderhoud. Namelijk: föhnen met een borstel, daarna met een muts op naar je werk en als je op je werk bent, weer aan de slag om weer volume in je haar te krijgen. Wij gebruiken heel vaak een poeder van Kevin Murphy (lijkt op babypoeder) voor volume. Het heet Powder Puff: het werkt echt verbazingwekkend goed!"

 Anthony Tevreden werkt als kapper bij
BubbleKid in Amsterdam.