Maak je gezicht winterklaar!

Lichaam door Roosmarijn

Lippen
Met alleen lipgloss ga je het niet redden komende winter. Je lippen zijn heel erg gevoelig en in de winter hebben ze al helemaal extra aandacht nodig. Een lippenbalsem is daarom geen overbodige luxe. Investeer in een potje Rosebud Salve of een fijne Labello. Lippenbalsems zijn er tegenwoordig in alle kleuren en smaken. Eén voor elke dag dus. Heb je geen lippenbalsem bij de hand? Don't worry: vaseline is een heel goed alternatief. Het stoot water af en geeft je lippen een boost.

Huid
Door de kou heeft je huid behoorlijk wat te verduren. Je gezicht voelt al snel droog en trekkerig aan en je wangen worden schraal. Je huid heeft heel veel vocht nodig, drink dus niet alleen voldoende maar zorg ook dat je van buiten werkt aan het hydrateren van je huid. Investeer in een goede dag- en nachtcrème die je huid voedt en vochtinbrengend werkt, zoals Nivea Aqua Sensation. Wil je je huid echt goed beschermen? Gebruik dan naast je dag- en nachtcrème een moisterizer of superserum. Een moisterizer (moist betekent 'vocht' in het Engels) is dus bedoeld om je huid extra te hydrateren. Dit hoef je niet elke dag te gebruiken. Een superserum bevat dezelfde ingrediënten als een normale crème, maar dan in een veel hogere concentratie. Het is dus eigenlijk een aanvulling op je dagelijkse verzorging.

Heb je een vette huid? Gebruik dan olievrije gezichtsverzorgingsproducten. Pas op met scrubben in het winterseizoen: je huid is al erg kwetsbaar en door te (veel) en te vaak te scrubben kan je je huid eerder beschadigen. Gebruik daarom in de winter het liefst een hele milde scrub (als je het dan toch graag wilt doen).  The Eight Hour créme van Elizabeth Arden is geliefd onder vele celebs waaronder Julia Roberts en Madonna. Deze wondercréme is speciaal voor ruwe en droge plekjes. Ideaal!


Ogen
De huid onder je ogen is bijzonder gevoelig. Het beste is daarom om dit stukje huid te verzorgen met speciaal daarvoor ontwikkelde verzorgingsproducten. Smeer nooit zomaar 'gewone' dagcrème onder je ogen: de huid onder de ogen is heel dun en je dagcrème kan je ogen irriteren. Geen goed plan dus. Gebruik liever een speciale oogroller of oogcrème. De fijne lijntjes onder je ogen kunnen in de winter erg droog worden, waardoor de huid een beetje kan opzwellen en rood kan worden. Om dat tegen te gaan, kun je het beste een oogcrème lichtjes aanbrengen of (ja, daar is hij weer!) een serum, zoals het Dr. Van der Hoog Oogserum.