Facial à la Madonna!

Lichaam door Jet

Madonna mag dan wel in de 50 zijn, haar gezicht zal haar leeftijd niet snel verklappen. En dat heeft de popdiva mede te danken aan de zuurstofbehandeling van Intraceuticals, die ze voor elk concert ondergaat. Madonna is zo lovend over de behandeling dat ze haar naam en gezicht aan Intraceuticals verbonden heeft.

Hoe werkt het?
Intraceuticals oxygen infusion is een gezichtsbehandeling met pure zuurstof die de lichaamseigen stof hyaluronzuur, anti-oxidanten, aloë vera en groene thee diep in de huid inbrengt. Er komen (gelukkig!) geen naalden aan te pas. Het handvat van het oxygen infusion-apparaat wordt met een serum gevuld en vervolgens door pure zuurstof onder hoge druk in de huid aangebracht. "De huid gaat erdoor stralen," laat Michelle Peck, de persoonlijke facialist van o.a. Madonna, David Bekcham en Eva Longoria, weten. "En het is een perfecte basis voor de make-up."

Hoe voelt het?
Klinkt allemaal heel mooi, maar werkt het ook echt? Om dat te ondervinden was ik uitgenodigd om de O2 Intraceutical-behandeling te ervaren in Chill Out Spa: een luxe spa waar eigenaar David de crème de la crème van Nederland behandelt. Er zijn in totaal vier behandelingen, waarvan ik de rejuvinate (verjongend en liftend) mocht proberen. Ook al is mijn huid nog jong, toch zou de behandeling een duidelijk effect hebben, werd mij verteld. Ik mocht plaatsnemen op een comfortabele behandeltafel, terwijl David het et oxygen infusion-apparaat erbij pakte. Eerst liet hij me alleen de zuurstof op mijn huid voelen, wat een beetje gek maar niet vervelend aanvoelde. Vervolgens werd de zuurstof vermengd met het serum, wat een lekker fris effect gaf. En zo ging hij het met apparaat mijn hele gezicht af, geen plekje werd overgeslagen. Ik begon steeds meer aan de frisse, vochtige lucht op mijn huid te wennen en begon het steeds meer ontspannen te vinden. En voordat ik het wist, waren de 30 minuten alweer voorbij.

Wat is het resultaat?
'Wauw!' dacht ik toen ik in de spiegel keek. Het effect van de behandeling is direct zichtbaar. Mijn huid leek een beetje strak te staan (op een mooie manier), waardoor rimpeltjes en oneffenheden minder zichtbaar en mijn wallen zowat verdwenen waren. Ook erg opvallend was dat ik een soort Angelina Jolie-lippen had. Mijn huid voelde daarnaast heel zacht aan, alsof 'ie door en door gevoed was. Ook de dagen erna bleef mijn huid zo mooi en 'strak'.

Conclusie?
Het is niet een gezichtsbehandeling zoals je die gewend bent: met maskertjes, peelings, decolletémassages, ultiem ontspannend. Maar de zuurstofbehandeling van Intraceuticals heeft wel veel meer effect. Je huid wordt gelift, geëgaliseerd en dat geeft je een frisse uitstraling. Het is geen goedkope behandeling (99 euro per behandeling), maar wel heel geschikt om een keer te doen voor een speciale gelegenheid. Denk aan je bruiloft, je verjaardag, een gaaf feestje of gewoon zomaar: omdat je het waard bent!

Kijk voor meer informatie op de website van Chill Out Spa.